Nord/Sydlinjen

Nord/Sydlinjen passerar ett pärlband av fina ställen på sin väg genom skärgården. På många av dem finns aktiviteter och service i form av cykel- och kajakuthyrning, restauranger, kaféer, hotell, vandrarhem eller stuguthyrning. På andra är utbudet mindre, men är du bara förberedd och rustad kan upplevelserna bli desto större. Välkommen att botanisera bland destinationerna.

Tidtabeller

Sommaren 2017 är den tredje testsommaren för den båtförbindelse som kallas Nord/Sydlinjen. Det är en tvärförbindelse som binder ihop ytterbandet av öar från Nynäshamn i söder till Arholma i norr.

Att åka hela sträckan i ett svep tar 10 timmar men tanken är att man som besökare ska hoppa av och uppleva öarna, för att sedan åka vidare en annan dag. Sträckan är uppdelad i tre delar. Den ena båten åker mellan Nynäshamn och Sandhamn innan den vänder. På Sandhamn behöver man alltså byta till en annan båt för vidare färd norrut. Två båtar trafikerar sträckan från Sandhamn och norrut, den ena Sandhamn-Möja-Finnhamn-Ljusterö och den andra Sandhamn-Möja-Finnhamn-Arholma. Genom att kunna byta mellan dessa två möjliggörs ytterligare fler korta strandhugg på den bit båtarna trafikerar gemensamt (Sandhamn-Möja-Finnhamn). 

Tidtabell från Arholma till Nynäshamn (norr till söder).

Tidtabell från Nynäshamn till Arholma (söder till norr).

 

 

Här kan du göra strandhugg när du reser med Nord/Sydlinjen