Gabriella Norum & Annette Landin, måleri

Galleri & Café Roddarhuset i Vaxholm, Vaxholm

NATUREN FLYTTAR IN på Roddarhuset i Vaxholm 26 -31 augusti. Konstnärerna Gabriella Norum och Annette Landin, Åkersberga skapar båda konstverk där inspirationen hämtas i den svenska floran och faunan. Gabriellas konst är fotografiskt föreställande i akryl och Annette skapar sina verk abstrakta eller semi-abstrakta, även hon i akryl.

Samarbetet mellan de två Åkersbergakonstnärerna startade för tre år sedan, men detta blir första gemensamma konstutställningen. Roddarhuset i Vaxholm med sitt perfekta läge vid havet, utsikten och det goda ryktet som galleri gjorde beslutet att göra något tillsammans på just temat Naturen självklart.

Annette Landin – Fält
Minnen från konstnärens år i Provence återspeglas ofta i hennes verk. Känslan av en en lätt kvällsbris en varm augustinatt. När dofterna är som starkast och Medelhavet hörs svagt bakom cikadornas kvällssymfoni. Minnen och upplevelser skapar konsten, känslan och förnimmelsen att vara mitt i – på plats.

Gabriella Norum - Den svenska faunan – Lokatten
Med sina motiv ur faunan vill konstnären förmedla mänsklighetens samklang och symbios med vår magiska natur och dess fantastiska invånare. Att djuren hon avbildar ser på betraktaren med försiktig nyfikenhet och att vi ser på dem, med förståelse, beundran, hänsyn och respekt.