Lena Leander, skulptur & måleri av Lena Ehn

Galleri & Café Roddarhuset i Vaxholm, Vaxholm

KONST OCH GLÄDJE I RODDARHUSET

Roddarhuset bjuder in konstnärerna Lisa Leander Ahlgren och Lena Ehn att visa sin utställning ”Tillsammans”. Drivkraften för konstnärerna är att i keramik och måleri uttrycka en ständig utveckling där glädje och flöde ges fria utryck. Tillsammans skapar de båda konstnärerna en oväntad mötesplats. Galleribesökaren kan välja olika utgångspunkter för sina intryck. Utställningen Tillsammans bildar ändå en samhörighet som har sitt ursprung i flera decenniers nära vänskap.

För Lisa Leander Ahlgren öppnar keramik alla möjligheterna. Hennes rundmagade fåglar och djurkonstellationer möts i olika färgkontraster i glasyrerna. Djup och former bärs fram av en livsbejakande humor.

För Lena Ehn har färg och form alltid varit en bas i livet. På senare år har hon satsat helhjärtat med stora och kraftiga penseldrag och med palettkniven i olja. Nu på Roddarhuset väljer hon att visa oljor samt blandteknik.

Lena Ehn bor och verkar i Stockholm. Utbildning vid Grafiska institutet, samt Beckmans designhögskola. Många resor till Medelhavet är en stor inspirationskälla. Man kan ofta ana Provence, Toscana eller Sicilien i Lenas måleri som har en lockelse till det abstrakta. Medlem i KRO. Tidigare utställningar senast i Dalarö Tullhus 2021. www.artbyehn.se

Lisa Leander Ahlgren bor och verkar i Nacka och Gustavsbergs ateljéer. Utbildning vid Lunnevads konstlinje med inriktning på måleri, skulptur och grafik samt Beckmans designhögskola. Flera separata kurser i modell och skulptur i Europa. Medlem i KRO. Tidigare utställningar senast i Stockholm på Galleri Ekvall+Törnblom december 2021. www.lisaleander.se