Prova på kajakpaddling

Skärgårdens Kanotcenter | Kayaks & Outdoor, Vaxholm

KAJAKPADDLING FÖR FÖRSTA GÅNGEN

Undrar du om kajakpaddling är något för dig? Har du aldrig varit i en kajak förut, men vill prova? Om ditt svar är JA, välkommen att gå med i vår prova på kajak.

Datum: varje torsdag kl 16-19

Introduktion till kajakpaddling rekommenderas för alla som vill starta ett fantastiskt äventyr med havskajak. Under denna kajak introduktion kommer du att öva viktiga kajakfärdigheter medan du njuter av paddling på vår fantastiska plats.

Kursmål: lära dig grunderna

Syftet med detta introduktion är att introducera dig till den underbara världen av kajakpaddling och visa möjligheter för att utveckla dina färdigheter. Vi tar det lugnt så att du kan bli bekväm och njuta av din första kajakpaddling medan du lär dig paddling. Tillsammans med instruktören kommer vi att gå igenom lite teori och öva de grundläggande färdigheterna på vattnet.

Tidigare erfarenhet

Ingen tidigare kajakpaddling erfarenhet krävs för att gå med i denna kajak intro lektion. Du måste kunna simma och vara minst 12 år (med förälder).

Färdigheter vi kommer att öva på

Denna kajakpaddlingskurs kommer att omfatta färdigheter som ingår i Euro Paddle Pass på vit nivå. Du kommer inte att bli professionell efter denna resa, men du kommer att lära dig de grundläggande teknikerna, vilket gör det möjligt att paddla vidare med dina vänner.

Vi kommer att behandla dessa ämnen:

- kajakutrustning (flytväst, paddel, kapelll) och delar av kajaken
- hur man bär en kajak
- rätt sittställning
- bra balans i en kajak
- landing, k liva i och ur
- effektiv paddling framåt
- vridning med hjälp av paddel och roder
- stopp och bakåt paddling

I slutet kommer det att finnas möjlighet att vända över en kajak och göra våtutgång (komma ur kajaken), återgå till kajak och T-räddning (T-rescue) för dem som vill.

Som en del av inlärningsprocessen är det möjligt att bli våt och falla i vatten, så kom beredda på att bli våta samt mycket roligt och lärande. Du kan också gå med din egen havskajak (din kajak måste vara utrustad med: vattentätt skott, kapell, roder eller skädda).

Plats:

SKÄRGÅRDENS KANOTCENTER KAYAKS & OUTDOOR

BOKA