Restaurang Varvet

Norrtälje

Mitt på Högmarsö varv, i en verkstadsbyggnad från sekelskiftet eller strax före, ligger Restaurang Varvet. Här och på kajen utanför serveras varje sommar en skön blandning av svenska och franska klassiker, medelhavsmat och ibland något asiatiskt eller kanske amerikanskt. Varvets tolkning av svensk sommar, helt enkelt. 

Maten är i fokus, men vi gillar vin nästan lika mycket. Här hittar du en koncis men charmig vinlista, med både säkra kort och glada överraskningar. I baren beställer du med fördel någon av alla våra spritzar eller väljer just din favoritversion av gin & tonic. 

På Varvet på Högmarsö vill vi att det ska kännas som helg varje dag på semestern. Därför har vi livemusik på måndagar, provar vin på tisdagar och öppnar en massa ostron och bubbel på onsdagar. 

Varvet drivs sedan sommaren 2017 av paret Tomas Diederichsen och Klara Möller Norén. Tidigare låg Högmarsö krog på samma adress, i annan regi. Tomas är kock och har vunnit SM i professionell matlagning. Klara är utbildad sommelier. 

Som sig bör har Varvet massor av båtplatser, som är fria för restaurangens gäster. Det går också fint att ta sig till Högmarsö med bil, då åker du bilfärja den sista biten. Buss 632 och 634 från Norrtälje stannar strax ovanför färjeläget.