Avkopplande kulturhistorisk vandring i Roslagen

Roslagsleden erbjuder näst intill idealiska förhållanden för den som är sugen på strövtåg i naturen. Att vandra hela den 190 kilometer långa leden beräknas ta cirka elva dagar, men för den som inte känner för att traska på så pass långt kan det kanske lämpa sig med en tredagarsvandring?

Roslagsledens etapp fem tar avstamp vid Domarudden och slingrar sig förbi idylliska sjöar och lummiga skogsgläntor. Etappen avslutas vid det historiskt betydelsefulla Wira bruk som under de oupphörliga krigen på 1600-talet försåg det militära med vapen. Pittoreska Wira B & B är ett lämpligt ställe för övernattning och visst borde väl en 20 kilometer lång vandring resultera i en natt präglad av mycket god sömn?

Etapp sex består av 22 kilometers vandring i skogs- och kulturmarker mot Gamla Bergshamra, där en Roslagsledsvandrare bör stanna för att beundra den fascinerande kulturhistoriska miljön. Därefter passar det bra att övernatta på charmiga Carlsberg B & B.

Den tredje dagen är det dags för den sista etappen, nummer sju, som även den är 22 kilometer lång och leder mot Roslagens centralort Norrtälje. En mysig liten stad som erbjuder all allt från caféer och butiker till industrimuseum och konsthall.

För den som är sugen på ytterligare eskapader finns det möjlighet att hyra egen båt med skeppare och ge sig ut på en tur i skärgården. Se mer på “planera din resa”

Boka med en expert