Inspireras av kinesisk visdom

Studio Karma, yoga i Norrtälje, Norrtälje

BILJETTER

Den 25 januari 2020 är det kinesiska nyåret. Då lämnar vi grisens år och går in i råttans. Firandet pågår i 15 dagar och som en inspirerande final på festligheterna erbjuder vi en kortare workshop. Här får du ta del av hur årsdjuren, yin och yang, och de fem elementen kan ge dig nya insikter om dina personliga styrkor och svagheter. Du får även möjlighet att i en teceremoni sätta en egen intention för det nya året i råttans tecken.

Historisk bakgrund till den kinesiska kalendern: På 200-taler före Kristus levde en kejsare vid namn Qin Shi Huangdi. Han sammanförde den kinesiska befolkningens tro på astrologi och Buddha och så grundade han den kinesiska kalendern utifrån Buddhas 12 djur. Enligt traditionen besökte tolv djur Buddha på dödsbädden. För att hedra de djur som kom till honom, döpte han åren efter djuren och utifrån vilken ordning de kom. Råttan är först och grisen sist. Djuren sammanförs också med ett element och eftersom det finns fem element och 12 djur så är en cykel fullbordad först efter 60 år.

 

 

 

 

 

Boka
09feb 12:30 - 16:30 Studio Karma, yoga i Norrtälje

Kontaktinformation

Happy Retreat AB
Kyrkogatan 11
Norrtälje
Kontaktperson: Margaretha Lindbäck
Telefon: 070-6216004

Arrangör: Happy Retreat i samarbete med Lili Zhang och Nina Hamrin

E-post: info@happyretreat.se
Hemsida: happyretreat.se

Fakta

Filosofin om Dao handlar om att finna balans i sig själv, med andra och med naturen. Perspektiv som känns särskilt angelägna i dessa tider. Under 2020 erbjuder Happy Retreat därför event med fördjupningar inom kinesisk visdom och tradition. Event där filosofin om Dao kopplas till vår vardag, vi söker hur hitta mer balans mellan yin och yang inom och utom oss, öka förståelsen av den kinesiksa kalendern och såklart om teets betydelse för meditation och njutning.

Happy Retreat Kinesisk visdom genomförs i samarbete med välrenommerade Lili Zhang och Nina Hamrin, båda certifierade i kinesisk medicin, samt vid vissa tillfällen certifierade qigongläraren Lina Jarl. Lilis uppväxt med kinesiska traditionerna och Nina och Linas västerländska bakgrund skapar en unik kompetens.

Inga förkunskaper krävs. 

Det går bra att vara med på alla tre eventen eller bara ett eller två.

 

BILJETTER

Hitta hit