Domedagen™ - en trallvänlig talkshow

Österåker

BILJETTER

En musikalisk feelbad-talkshow med både klimatångest och hopp.

Naturskildraren Martin Emtenäs och den legendariske musikern Stefan Sundström gjorde 2017 en bejublad turné i Sverige med Riksteatern och föreställningen Vi som bor här. Nu ger de sig återigen ut på vägen som denna gång leder till Österåker och Berga teater.

I Domedagen™ - en trallvänlig talkshow rör sig Emtenäs och Sundström lekfullt och underfundigt mellan fakta och filosofi, vetenskap och humor för att undersöka vad som hänt på sistone – på klotet och helt nära där vi bor. Precis som senast har de sällskap på scen av pianisten Birgitta Henriksson

Det blir en rolig och mysig kväll med bland annat matjord, mikrober och massor av musik.

En produktion från Riksteatern. Premiär 26 februari 2020 i Lund

Riksteaterns satsning Människa och Natur som startade 2017 med just Vi som bor här går nu tillbaka till rötterna. Visionen med satsningen var att göra konst om miljö utan att bli mossig. Eller är det kanske just mossiga fler behöver bli? Stefan är i alla fall säker på att vi behöver duscha mindre, för mikrobernas skull.

Nu knyts påsen ihop. Med blicken riktad bakåt och framåt. Vad har hänt sedan sist och hur kommer det att bli? Vi som bor här - hur överlever vi ihop?


Medverkande:
Martin Emtenäs
Birgitta Henriksson
Stefan Sundström

 

Text och musik: Martin Emtenäs och Stefan Sundström

Regi: Joakim Rindå och Gustav Tegby

Dramaturgi: Gustav Tegby

Scenografi och kostym: Johanna Mårtensson

I samband med föreställningen kan du också träffa representanter för olika lokala föreningar som engagerar sig i frågor om människa och natur, miljö och klimat på ett lokalt plan. ABF Norra Stockholms Län, Klimatgruppen i Österåker, Naturskyddsföreningen i Österåker, REKO Stockholm Österåker, Åkersberga Trädgårdssällskap och Österåkers biodlare finns alla på plats i Berga teaters foajé, liksom kommunens energi- och klimatrådgivare.

 

Boka
12mar 19:00

Kontaktinformation

Evenemang i Österåkers kommun
Berga teater

Telefon: 0767-650660

Arrangör: Österåkers kommun i samverkan med ABF, Klimatgruppen, Naturskyddsföreningen i Österåker med flera föreningar

Fakta

Hitta hit