Vernissage: Filippa Barkman - Legacy

Norrtälje Konsthall, Norrtälje

Vi har den stora glädjen att få presentera konstnären Filippa Barkman med en separatutställning i Norrtälje konsthall. I utställningen visas ett antal noggrant tecknade fotorealistiska stora teckningar, oftast kol på papper, skulpturer och tidiga teckningar i både krita och grafitpenna från 2007 och fram till 2019.

De tidiga verken är som en karta till en förståelse om var Filippa Barkman befinner sig idag i sitt konstnärskap. I en av de senaste teckningarna är den egna kroppen frammodellerad i en klassisk Pietá, en kvinna som med nedböjt huvud tröstar och omfamnar barnet och mellan dem har det lilla syskonet klämt sig emellan.

Filippa har länge utforskat och tänjt på gränserna om det ambivalenta i människan och om existensens förutsättningar utifrån natur, arv och kultur.

 

Filippa Barkman född 1983, bor och arbetar i Stockholm.
Har studerat på Konsthögskolan i Bergen 2004-2005 och Kungliga konsthögskolan i Stockholm 2005-2009 och 2012-2013. Hon har bl.a. erhållit Tegnerförbundets resestipendium 2016 och Svenska Bildkonstnärsfondens stipendium ett flertal tillfällen. Representerad på galleri Stene Project i Stockholm och deltagit i ett flertal utställningar i Sverige och utomlands.

 

25maj 12:00 - 16:00 Norrtälje Konsthall

Kontaktinformation

Kultur i Norrtälje kommun
Galles gränd 7
Norrtälje
Kontaktperson: Helen Hedensjö
Telefon: 0176-71675

Arrangör: Norrtälje konsthall

E-post: helen.hedensjo@norrtalje.se
Hemsida: kultur.norrtalje.se

Mer från Norrtälje Konsthall

Utbud

Hitta hit