Fynda handgjorda fågelholkar & annan präktig roslagsslöjd i Wira

Wira Restaurang, Wira Bruk, Österåker

Lokal slöjd hälsar på i Wira. Hantverkaren är bara 18 år gammal, bor i Åkersberga och läser lantbruk på gymnasiet. Teodor Wilsson är en entreprenör och egenföretagare.
Själv beskriver han sig som en händig grabb som älskar djur och natur. "Under sommaren odlar jag lite grönsaker, på hösten så plockar jag bär och svamp. Ingetdera gör oss självförsörjande, men det är ett steg i rätt riktning, och jag gillar att ta tillvara på vad naturen bjuder" säger han.
Hans dröm är: Att köpa gård på landet och ha många olika djur samt satsa på småskalig produktion av närproducerade delikatesser.

När han inte sitter i skolbänken så ägnar han mycket tid åt att snickra. Han har bland annat gjort fina skärbrädor, unika knivar i trä och akryl, trätavlor behandlade med Roslagsmahogny (en färgblandning som främst använts i Roslagen), och byggt en hel del holkar åt både vild och tamfåglar, fladdermöss och en bolåda åt igelkottar. Våren 2016 började han med biodling.

Den 9 augusti kommer Teodor med sin slöjd till Wira.
Då har du möjlighet att se, köpa eller kanske beställa något av hans alster. Det kommer även att finnas honung, bivax och bivaxljus till försäljning.
Mer av Teodors produkter kan man hitta på hans webbsida www.teodors-fjaderfa.webnode.se, Facebook/Instagram @teodorsfjaderfa eller se den 9 augusti i Wira Bruk.
Välkommen!

Mer från Wira Restaurang, Wira Bruk

Utbud