Rickeby Gård med sina småskaliga produkter är på besök i Wira

Wira Restaurang, Wira Bruk, Österåker

Rickeby Gård är från början en prästgård, och ägdes av Uppsala stift fram till och med 1995. Då hette den Riala prästgård. Fastighetens nuvarande namn kommer från det jordbruksskifte som ligger närmast stamfastigheten – Rickebygärdet, efter den gård som tidigare låg mitt emellan Ekeby och Lundby i Riala, och dit marken då hörde.

Gården består av 74 ha mark, varav 34 ha odlad mark, 16 ha betesmark, 20 ha skog och resterande improduktiv skogsmark, s.k. impediment. På markerna produceras hö och ensilage för eget bruk.

På gården finns det hästar, får, kor, hönor och grisar, samt två bordercollies och ett gäng katter.

I lilla gårdsbutiken som öppnades sommaren 2018 finns ännu så länge fryst kött från lamm, får och gris. Ägg finns efter tillgång, och på sikt även honung. Vackra lammskinn från gotlandsfår finns i olika kulörer och storlekar. Det säljs också keramik från Trollgods. Vackra bruksföremål, fina att ge bort i present till andra eller sig själv.
På hösten finns det även lådor med färskt lamm för beställning. Be om att bli uppsatt på intresselistan så hör vi av oss när det är dags att beställa.

Om man vill uppleva Roslagen finns det t.o.m. en boende med eller utan frukost. I nuläget finns ett rum med utsikt över landskapet, men ytterligare ett rum kommer att färdigställas. Hundar är välkomna. Även hästar kan komma att tas emot framöver. Tänk en semesterhelg där du tar med dig dina bästa fyrbenta vänner!

Mer om gården läs här http://rickeby.se/

Mer från Wira Restaurang, Wira Bruk

Utbud