Handgjord choklad från trakten presenteras i Wira

Wira Restaurang, Wira Bruk, Österåker
Egenföretagare och chokladutvecklare Lotta Sunnås-Everaere älskar att skapa och vara kreativ. 
För 5 år sedan startade hon ett pralinmakeri hemma i köket. Sedan dess har hennes affärsidé växt fram till en känd lokal verksamhet i Åkersberga, chokladbutik "Bönan & Roten" med eget chokladvarumärke "Coeur de Praline". 
I slutet av 2017 gick också en av hennes stora drömmar i uppfyllelse då Bönan & Roten fick leverera praliner till pristagare, kungligheter och övriga gäster på Nobel Night Cap! 
Alla moment i tillverkningen på Bönan & Roten sker för hand enligt noggrant utprovade recept och så långt det är möjligt utan de onödiga tillsatser. Alltid ekologiska råvaror när möjlighet finns. Även i de färgerna som används för att skapa mönster finns inga halvfabrikat.
På Bönan & Roten används främst närproducerade råvaror, som exempelvis frukt och bär från egen trädgård och honung som producerats i närområdet.

Pralinerna innehåller inte gluten som ingrediens och kan efter önskemål tillverkas även med laktosfria råvaror. 

Låter gott? 
Det finns möjlighet att avgöra den 25 juli i Wira Bruk! 
Välkommen kl. 12 - 15 till Bruksgården. 

Mer från Wira Restaurang, Wira Bruk

Utbud

Hitta hit