Sommarnattens toner 2018, Orangeriet i Skebobruk

Norrtälje

Sommarnattens toner 2018 : Stjärnorna i orangeriet!

 

Vi har inget slott men väl ett nyrenoverat och underbart vackert orangeri för att ta emot några av världens mest uppskattade artister sommaren 2018! David Huang, hyllning till Ingemar Bergman, Sirba Kvintet  för att nämna några av årets artister. 

 

Årets program 2018 20-22 juli Skebobruk, orangeriet

Fredag 20/7 klockan 15.00 

Christian Lindberg, trombon, Roland Pöntinen, piano och Jens Lundberg, bandoneon (Sverige)

Program :

En av världens genom tiderna främsta trombonister besöker festivalen för första gången tillsammans med en av evenemangets "stammisar" vid pianot samt en extra gäst. Som alltid när de strålar samman kommer de a bjuda på ett omväxlande och händelserikt program kryddat med många häpnadsväckande överraskningar...

Fredag 20/7 klockan 19.30

Peter Jablonski, piano (Sverige)

Program :

Scriabin, Stanchinsky, Liszt
E av Sveriges största internationella namn någonsin på sitt instrument tar plats vid fygeln för en stark och känslofylld afton. Hans exeptionella karriär har fört honom över hela världen och hans många inspelningar har ofta uppmärksammats med prestigefyllda utmärkelser. Han uppträder på festivalen för första gången.

 

Lördag 21/7 klockan 15.00

Lise och Gertrud, sång, cello och piano (Sverige)

Program : Visor i blandade genrer

Dessa två strålande artister behöver inte någon längre presentation. Rikskända genom både TV och radio och uppskaade för sina otroliga vokala och musikaliska förmågor har de genom åren tagit plats i otaliga musikälskares hjärtan. Deras mycket breda repertoar omfattar allt från pop och visor till mer klassiska tongångar.

Lördag 21/7 klockan 19.30

Hyllning till Ingmar Bergman

Elin Rombo, sopran, Carl Ackerfeldt, baryton och Magnus Svensson, piano

Regi : Charlotte Hellekant (Sverige)

Program : Mozart : "Troll#öjten" (utdrag)

En hyllning till regissören som inspirerat till festivalens namn med $lmen" Sommarnattens leende". Vi erbjuder en "best of" av denna legendariska operas mest omtyckta arior och duetter. Två av operavärldens ledande sångare gör konststycket att inkarnera fyra olika roll$gurer. En upplevelse för både öron och ögon garanteras!

 

 

Söndag 22/7 klockan 15.00

Romain Leleu, trumpet och Julien Gernay, piano (Frankrike)

Program :

Hans två föregående besök på festivalen kröntes med så stor succé att det nu är dags för en comeback. Hans bländande teknik och unika ton har etablerat honom som en av världens absolut främsta på sitt instrument och hans mångsidiga CD-repertoar har samlat på sig otaliga internationella utmärkelser och lovord.

Söndag 22 / 7 19.30

Sirba Kvinte (Frankrike)

Program : Klezmer, judisk folkmusik

Denna ensemble grundades 2003 och består av musiker från den anrika "Orchestre de Paris". Deras oerhört medryckande och entusiastiska tolkningar av judisk folkmusik har givit dem ett gediget rykte världen över och deras konserter är alltid oförglömliga stunder av poesi och vitalitet. En sprakande färgrik avslutning på festivalen utlovas!

 

Mellan konserterna klockan 17.30-18.30 ger festivalens konstnärlige ledare, kompositören David Lampel varje dag en "musiklektion" relaterad till dagens konserter i Skebopuben (gratis för publiken).

 

20jul 15:00 samt 19:30
21jul 15:00 samt 19:30
22jul 15:00 samt 19:30

Kontaktinformation

Evenemang i Norrtälje kommun
Skebobruk, orangeriet

Telefon: 0767-650660

E-post: info@visitroslagen.se
Hemsida: http://www.sommarnattenston...

Prisinformation

Biljettpriser 2018

275 kronor per konsert/person eller 440 kronor för två konserter samma dag/person.

 

 

Fakta

Buss:
Du kan åka gratisbuss till konserterna från Norrtälje. Alla bussar utgår från Norrtälje busstation och kör tillbaka från Skebo Herrgård efter respektive konsert.

Buss till konserten 15.00 avgår från Norrtälje 13.45
Buss till konserten 19.30 avgår från Norrtälje 18.15
Påstigning sker vid taxistolpen intill Biblioteket

Mat serveras invid konsertlokalen, i Smedjan samt i puben (smörgåsar, lättare mat, kaffe, kakor, vin & öl).

Två konstutställning äger rum under festivaldagarna.I och utanför orangeriet ställer Amalia Årfelt ut målningar och skulpturer och i smedjan ställer Tomas Lampell ut tavlor.