Öregrund

Öregrund, Östhammar

Den här charmiga lilla staden är en av landets bäst bevarade trästäder, alltså finns här mycket snickarglädje att beundra. Som den enda staden på Sveriges ostkust från vilken man kan beskåda solen gå ned i havet bjuder Öregrund på en hel del färgsprakande solnedgångar.

Stadens historia tar sin början 1491 i och med att Öregrund blev en viktig hamn från vilken järnet från vallonbruken skeppades ut i världen. Från 1800-talet blev staden sedan en populär kurort.

På sommaren är det full fart i Öregrund med båtliv, uteserveringar och musik. Men för den som är ute efter ett lugnare tempo går det att långt in på hösten duka upp en picknick på klipporna och se på solnedgången. Höst, vinter och vår är staden präglad av stillhet, promenader och cykelturer som varvas med kajakpaddling, fiske, skridsko- och skidåkning.

Kontaktinformation

Hamntorget 1
74242 Öregrund
Telefon: 076-7650660

E-post: info@visitroslagen.se
Hemsida: www.roslagen.se

Res med kollektivtrafiken

Vägbeskrivning

Från Stockholm:
Kör E4:an norrut ca 70 km mot Uppsala. Vid Uppsala följ skyltar mot väg 288 till Östhammar. Tag väg 76 mot Öregrund. Sväng höger strax efter Norrskedika.

Från Stockholm via Norrtälje
Tag E18 mot Norrtälje och därefter väg 76 mot Östhammar och Öregrund. Sväng höger strax efter Norrskedika.

Tag SJ (tåg) från Stockholms central till Uppsala centralstation. Åk vidare med buss 811 till Östhammar. Sommartid går även buss 839 från Tekniska högskolan i Stockholm till Östhammar.

Hitta hit