Östhammar

Östhammar, Norrtälje

Den här lilla Roslagspärlan är sedan länge känd som en idyllisk bad- och semesterort. Staden präglas av pittoreska trähus med lummiga trädgårdar. Och förutom att vandra omkring på de här charmiga gatorna kan besökare till staden titta in till några av butikerna och restaurangerna kring Rådhustorget. Ett stenkast därifrån ligger hamnen där flera lokala hantverkare är verksamma. Sjötorget är en perfekt plats för picknick och här finns lekpark, skateramp och en beachvolleybollplan. Inte långt härifrån ligger Krutuddens fina badstrand.

För alla fans av Lars Mohlin och i synnerhet hans film Badjävlar, är en resa till Östhammar i stort sett obligatorisk och flera av filmens inspelningsplatser kan man besöka. Vill man veta mer om Östhammar så finns det en ljudpromenad man kan göra med hjälp av sin  smartphone eller varför inte hänga med på en historisk stadsvandring modell klassisk, tillsammans med en guide.

Kontaktinformation

Rådhustorget 1
74242 Östhammar
Telefon: 076-7650660

E-post: info@visitroslagen.se
Hemsida: www.roslagen.se

Res med kollektivtrafiken

Vägbeskrivning

Från Uppsala:
Kör väg 288 mot Östhammar.

Från Stockholm:
Kör E4:an norrut ca 70 km mot Uppsala. Vid Uppsala följ skyltar mot väg 288 till Östhammar.

Från Stockholm via Norrtälje
Tag E18 mot Norrtälje och därefter väg 76 mot Östhammar.

Från Arlanda:
Tag E4 norrut till Uppsala. Från Uppsala enl. ovan.

Från Gävle:
Kör väg 76 mot Östhammar.

Tåg/Buss
Tag SJ (tåg) från Stockholms central till Uppsala centralstation. Åk vidare med buss 811 till Östhammar. Sommartid går även buss 839 från Tekniska högskolan i Stockholm till Östhammar.

Hitta hit