Östhammar

Östhammar, Norrtälje

Den gemytliga lilla trästaden välkomnar vid vattnet och lockar med lummiga trädgårdar, shopping och charm. Östhammar blomstrade som bad- och semesterort redan på 1800-talet.

Östhammar är centralort i Östhammars kommun och fick stadsprivilegier år 1368. Men landhöjningen på 1400-talet vållade så stora problem att stadens borgare flyttade till Öregrund i stället. Många kom tillbaka så småningom.

Kring Rådhuset och det idylliska lilla Rådhustorget finns små butiker och restauranger. Ett stenkast därifrån ligger hamnen med lokalt hantverk, fika och mat.

Sjötorget är en perfekt plats för picknick. Här finns både lekpark och beachvolleybollplan, skateramp, utegym och en uppmålad plan för uteschack. Inte långt härifrån ligger Krutuddens fina badstrand.

Promenera gärna på Södra Tullportsgatan ner mot havet och njut av alla grönskande trädgårdar. Östhammar har plats för både odling, ord och annan kultur, som Östhammars Ordfestival  och Lars Mohlinfestivalen. Gå gärna i regissören Lars Mohlins fotspår till inspelningsplatserna för hans film Badjävlar som spelades in i Östhammar och Öregrund. Låt dig guidas via en app till din smartphone. Eller häng med på en historisk stadsvandring med guide.

Kontaktinformation

Visit Roslagen - Stockholm Archipelago
Rådhustorget 1
74242 Östhammar
Telefon: 076-7650660

E-post: info@visitroslagen.se
Hemsida: www.roslagen.se

Mer från Östhammar

Utbud

Res med kollektivtrafiken

Vägbeskrivning

Från Uppsala:
Kör väg 288 mot Östhammar.

Från Stockholm:
Kör E4:an norrut ca 70 km mot Uppsala. Vid Uppsala följ skyltar mot väg 288 till Östhammar.

Från Stockholm via Norrtälje
Tag E18 mot Norrtälje och därefter väg 76 mot Östhammar.

Från Arlanda:
Tag E4 norrut till Uppsala. Från Uppsala enl. ovan.

Från Gävle:
Kör väg 76 mot Östhammar.

Tåg/Buss
Tag SJ (tåg) från Stockholms central till Uppsala centralstation. Åk vidare med buss 811 till Östhammar. Sommartid går även buss 839 från Tekniska högskolan i Stockholm till Östhammar.

Hitta hit