Norra båtlinjen - Norrtälje, Håknäs, Gräddö, Lidö, Arholma

Norrtälje

Norra båtlinjen

Från den 4 juli 2018 är Norra båtlinjens M/S Riddarfjärden på plats i Norrtälje Hamn. Med Norra båtlinjen kommer du ut i skärgården från Norrtälje och båten går från hamnen (kajsidan) till Håknäs, Gräddö, Lidö och Arholma onsdag till söndag mellan den 4 juli och 5 augusti 2018.

Tider och taxor
Norra båtlinjen trafikeras av båten M/S Riddarfjärden, onsdag - söndag, den 4 juli till den 5 augusti. Turen finns med på Waxholmsbolagets tabell 27A och 27B. Du köper biljetten ombord och kan klicka här för att se vad resan kostar. Båten åker till och från Håknäs, Gräddö, Lidö och Arholma. 

Du kan också använda SLs reseplanerare nedan för att planera din resa till eller från till Norrtälje kommun: SL - Storstockholms Lokaltrafik

Biljetter
Betalning sker ombord på båten enligt Waxholmsbolagets ordinarie betalningssystem. Båten har plats för 120 personer. Inga förbokningar går att göra, men är ni en grupp på mer än 10 personer så föranmäl det till Waxholmsbolaget på telefonnummer 08-600 10 00.


Res vidare i skärgården
Förutom Lidö, Björkö och Arholma kommer det också vara möjligt att åka på dagstur till Fejan, genom att ta anslutande trafik från Lidö. Den som vill båtluffa kan övernatta på Lidö eller Arholma och dagen därpå åka med andra linjer, till exempel nord-sydlinjen som går ända ner till Nynäshamn. Kontakta oss så berättar vi gärna mer om aktiviteter och boende.

Tidtabell från Norrtälje hamn

10.00: Avgång Norrtälje Hamn
10.50: Ankomst/avgång Håknäs
11.00: Ankomst/avgång Gräddö
11.20: Ankomst/avgång Lidö *
12.10: Ankomst Arholma
---
15.00: Avgång Arholma
15.50: Ankomst/avgång Lidö *
16.00: Ankomst/avgång Gräddö
16.20: Ankomst/avgång Håknäs
17.10: Ankomst Norrtälje Hamn

* = Påstigning vid Lidö måste förbeställas hos trafikexpeditionen i Vaxholm, telefon 08-686 24 64, senast 30 minuter före avgång.

 

 

 

 

Res med kollektivtrafiken

Fakta

OBSERVERA LIDÖ

* = Påstigning vid Lidö måste förbeställas hos trafikexpeditionen i Vaxholm, telefon 08-686 24 64, senast 30 minuter före avgång.

Glöm inte semaforen
Längst ut på bryggorna i skärgården finns en rund fällbar skylt. Den kallas semafor och ska vara uppfälld i lodrätt läge när du väntar på båten. Det är en signal till personalen på båten att någon vill stiga på. 

Vägbeskrivning

Buss 676 från Stockholm, Tekniska Högskolan, till Norrtälje busstation. Gå därifrån till Norrtälje hamn.

Hitta hit