Båtutflykter med Blidösundsbolaget

Österåker

Rederiet Blidösundsbolaget erbjuder ett antal skärgårdsutflykter  i Roslagens och Stockholms skärgård.

Vissa kryssningar sker med ångfartyget s/s Blidösund, medan andra sker med de moderna båtar som kör reguljärtrafik genom Waxholmsbolaget.

Utbudet är varierat och du finner det fullständiga utlfyktsprogrammet på Blidösundsbolagets hemsida www.blidosundsbolaget.se. Generellt utgår turerna från Strömkajen i Stockholm och det är möjligt att kliva på vid de bryggor som anlöps längs rutten.

ETT AXPLOCK AV BÅTUFLYKTER

Dagsutflykt till Norröra, Tjorvens Saltkråkan
Följ med det 105 år gamla ångfartyget Blidösund till Saltkråkan, hon utgår från Stockholm och Furusund och går via bryggorna i Blidösundet till Norröra. Ombord på Blidösund finns en 1:a klass ångbåtsmatsal, där ni kan köpa lunch eller reservera bord för middag. Saltkråkanguidning på Norröra. Turen går på söndagar under sommarmånaderna.
*
Passagerare från Stockholm och Vaxholm byter bekvämt till s/s Blidösund vid Glyxnäs brygga på Blidö kl 11.10 för att medfölja ångfartyget till Norröra och åter hela vägen till Stockholm. Passagerare från Furusund och Blidösundet åker med s/s Blidösund hela dagen.

Båtutflykt till Siaröfortet - Badön med eget fort 
Siaröfortets kanoner pekar mot Furusundsleden där Finlandsfärjorna idag sveper förbi. Här skulle ryssen komma befarade man efter 1:a världskriget och byggde ett fort som skulle bringa fiendeflottan till undergång. Gör en båtutflykt till ön och besök anläggningen och dess museum, kafé & vandrarhem. Båtarna går dagligen från Strömkajen i Stockholm och Östanå brygga (ca 10.30) under sommaren.


Musikbåten Blidösund - En helkväll på sjön med musik, mat & dryck.
Vi blandar gammalt och nytt, artister som spelat i 25 år ombord med nya ansikten inom jazz, visor, pop, blues, soul och rock ackompanjerat av god mat och dryck och Stockholms skärgård i solnedgång. Besök www.blidosundsbolaget.se för artistprogram, avgångsbryggor, tidtabell och biljettinformation.

Kontaktinformation

Ferkens Gränd 3

Telefon: 08-243090

Arrangör: Blidösundsbolaget

E-post: kontoret@blidosundsbolaget.se
Hemsida: www.blidosundsbolaget.se

Res med kollektivtrafiken

Fakta

Ta en båttur i Stockholms skärgård! Du hittar turlistorna för Norra skärgårdens regulgära båttrafik på www.waxholmsbolaget.se

Hitta hit