Lyckebo, Ljusterö

Ljusterö, Österåker
Unik tillgång till privat badudde, båt, fiskevatten och privat ö! Charmig stuga på gård med mycket djur, äppelträd och gårdsbutik. 2,5 km till privata udden.
Upplev både lantlig gårdsmiljö och friden och tystnaden på udden och ön. Mycket barnvänligt.

Tomt och byggnader
Stugan ligger bredvid gårdens huvudhus där värden bor. Det gamla hönshuset är idag en härlig gårdsbutik med inriktning på inredning. Tillsammans med en ladugårdsbyggnad ramar husen in gården. Här finns höns, kaniner, hundar och katter. Bakom stugan finns en härlig äppelträdgård och bortanför den ligger en stor hästhage. En gäststuga i äppelträdgården. Uteplats och stor grill finns intill stugan. 4 vuxen cyklar finns att låna.

Närmsta bad med sandstrand ligger 1,5 km bort. Ytterligare en km bort ligger värdens egen vackra udde, Aludden. Ljuvligt vackert med bad direkt från udden, i viken finns även sandstrand. Här finns mycket havsörn och soluppgången är fantastisk. Mycket vackra växter finns både på udden och ön. Ett gammaldags utedass finns i skogen och det finns en enkel stuga med 3 bäddar om man vill sova där. Det finns ingen el eller vatten i stugan. Härliga promenadstigar i området. En stadig båt för 4-5 personer med 8 hk motor finns till ert förfogande. Rakt nordost ligger Skarpskäret, värdens egen ö. Där finns en härlig badstrand och en bivack med grillplats, här kan man tälta om man så önskar. Fritt fiske med handredskap. I samråd med värden kan nät läggas på hans vatten. Alla fiskeredskap och ev tält tas med av gästen.

Udden och ön delas med värdens familj. Sista kilometern fram till udden går över betesmarker för öns biffdjur, Angus. Grindarna måste vara stängda men det går bra att köra bil hela vägen fram till udden.

Egen båt kan på förfrågan ev läggas på redden utanför udden.

Det går bra att ta egna djur med till stugan, bara de klarar av att samsas med de andra djuren.

Sovrum och sängar
I stugan finns ett rum med två enkelsängar som kan skjutas ihop till dubbelsäng. En barnsäng. I allrummet ovanför trappan finns en enkelsäng och en bäddsoffa med en bädd. I gäststugan finns två enkelsängar. I stugan på Aludden finns en familjesäng, en enkelsäng överst och en dubbelsäng underst 140 cm. Bäddarna är inte inräknade i bäddantalet utan nyttjas om man vill sova över för att njuta av soluppgången eller vara tidigt ute för att fiska. Stugan saknar el och vatten.

Kök och vatten
Varmt och kallt vatten från egen brunn som är gott att dricka och tillgången är god. Köket har en vedspis, sparspis, och det finns ved för eldning. Kyl och frys, micro, spis med ugn, brödrost, vattenkokare, kaffebryggare.

Badrum
Wc, dusch, handfat, tvättmaskin med inbyggd torktumlare.

Övriga rum
Vardagsrum med TV och baskanaler, soffa och soffbord.

Övrigt
Mobiltäckningen är bra och det finns trådlöst Internet. Ca 6 mil till Stockholm och en timmes bilresa till Arlanda.
Till Ljusterö torg är det 1,5 km, där finns livsmedelsbutik, ombud för apotek, systembolag och post, restauranger, turistbyrå. Till Linanäs är det 12 km och där finns två restauranger, gästhamn och livsmedelsbutik på bryggan, här lägger även ångbåten S/S Storskär till på vardagskvällar och även andra Waxholmsbåtar. Underbara dagsutflykter längre ut i skärgården kan göras från färjeläget på fastlandssidan. Nära till Norrtälje som är en underbar sommarstad. Wira bruk ligger nära färjeläget på fastlandet.
Till huset kan man åka bil eller buss. Det går vägfärja från fastlandet till ön och den går var 10 min på sommaren.
Sänglinne och handdukar kan hyras för 150 kr. Slutstädning är obligatoriskt tillval och kostar 800 kr.
Uthyres veckovis med lördagsbyte. Ev kan weekends hyras under mellan- och lågsäsong på förfrågan.

Kontaktinformation


184 97 Ljusterö
Telefon: 073-6556700

E-post: info@bokaskargardsstugor.se
Hemsida: www.bokaskargardsstugor.se

Prisinformation

9900 kr per vecka i högsäsong

Fakta

Veckouthyrning

Lördagsbyte

Bäddar 5+1

95 kvm

WC + dusch + tvättmaskin

Tillgång till delad udde och ö med bad