Lillstugorna, Ingmarsö

Ingmarsö, Österåker
Fantastiskt skärgårdsläge! Två mindre stugor förbundna med en altan som ger rar Bullerbykänsla. Sjötomt på ö dit man tar sig lätt med reguljär båt från Stockholm.
Brygga med badstege, badklippor, småstensstrand. Underbar utsikt, båttrafik utanför, tomt med gräs och klippor, roddbåt. Många härliga aktiviteter finns att ägna sig åt. På Ingmarsö finns butik och restaurang. En levande ö.

Tomt och byggnader
Stor härlig tomt med både klippor och gräs, badklippor, småstensstrand. Delad tomt med värden vars hus ligger ca 15 m bort. Plats för olika utomhusaktiviteter. Två mindre stugor. En stuga med ett rum med sängar. En lite större stuga med dubbelrum, wc, kök. Båda stugorna är förbunda med ett trädäck som också har uteplats. Grillning vid sjön på angiven plats.

Sovrum, sängar och dess fördelning
Den stora stugan har en dubbelsäng, 160 cm. Här finns även golvvärme. Den andra stugan har två enkelsängar som är extra höga, lämpliga för äldre. En spjälresesäng finns.

Kök och vatten
Köket i den större stugan är utrustat med 2 elplattor, micro, kyl och frysfack, kaffebryggare, brödrost och vattenkokare. Varmt och kallt bräckt vatten finns i denna stuga från delad brunn. Dricksvatten finns att hämta 5 min bort. Om värden är ute kan dricksvatten hämtas i deras hus. Man behöver tänka på att inte slösa med vattnet i kranen.

Badrum
Toalett i stora stugan med wc och handfat. Utedusch med varmt och kallt vatten. Man duschar sparsamt.

Båt och brygga
Två bryggor finns. Badstege finns. Mindre roddbåt disponeras. Medtag egna flytvästar.

Övrigt
På detta ljuvliga ställe finns många olika saker att sysselsätta sig med. Sola, bada, fiska från brygga och via båten, promenader på den charmiga ön, bada även vid sandstranden Fladen ca 200 m bort och inte minst uppleva lugn och ro och tystnad. Här finns ridning på islandshästar samt kajaker och cyklar att hyra. På Brottö som hänger ihop med Ingmarsö finns ett kulturreservat med småskaligt jordbruk med bl.a. höglandsboskap allt i ett vackert skärgårdslandskap. Här finns också ett naturreservat i andra änden på ön, Kålgårdsön. Waxholmsbåten tar dig också enkelt ut till andra öar i den vackra skärgården för dagsutflykter eller en shoppingtur till Vaxholm eller Stockholm.

Man åker hit med Waxholmsbåt från Stockholm, Strömkajen. Resan tar ca 3 timmar. Norra Ingmarsö brygga ligger 1 km från stugan. Lokal transport av bagage rekommenderas, värden informerar om detta. Man kan också åka bil till Åsättra hamn på Ljusterö, ca 1 timmes färd från Stockholm, eller buss från Danderyd. I Åsättra har värden en p-plats man kan hyra för 400 kr och då tar man passbåt till Ingmarsö.

Ingmarsö är en levande skärgårdsö året om. Livsmedelsbutiken ligger 2 km promenad bort, där är post-, system- och apoteksombud. Där ligger också restaurangen vid södra ångbåtsbryggan. Huset ligger nära norra ångbåtsbryggan. Mobiltäckningen är god. Stugan har djurförbud, ägaren har dock hund som vistats i huset. En cykel finns att låna vid stugan.

Stugorna hyrs ut veckovis med lördagsbyte. Lakan och handdukar kan bokas för 200 kr/person. Obligatoriskt tillval av städning 1600 kr. P-plats i Åsättra kan bokas för 400 kr.

Kontaktinformation


130 25 Ingmarsö
Telefon: 073-6556700

E-post: info@bokaskargardsstugor.se
Hemsida: www.bokaskargardsstugor.se

Prisinformation

7700 kr inkl slutstädning

Fakta

Veckouthyrning

Lördagsbyte

4 bäddar

30 kvm

WC + utedusch

Delad sjötomt

Hitta hit