Friluftskurs med vandring på Roslagsleden, 1 dag.

Utforska den vackra Roslagsleden med guide.
Vår friluftskurs i Roslagen bjuder på skogs- och vildmarksvandring med sjökontakt. Under vandringen kommer vår kursledare/guide lära ut många av friluftslivets hemligheter. 

Roslagsleden går från Danderyd i Stockholms förorter till Grisslehamn vid Ålands hav! Här bjuds 19 mils vandring i runrik fornminnesbygd, genom orörda skogar med klara sjöar, i levande landsbygd med kossor och lamm, på historiska platser med kyrkor och slott, i skyddad natur med sällsynt fauna och flora och längs en kust som bjuder på klippor, klappersten och sand vid ett oändligt vackert hav.

Vår vandring kommer vara cirka 1 mil där vi under dagens lopp har lektioner i olika ämnen. 

Kursinnehåll

* Hur klär jag mig? Kängor, regnställ, lager på lager….

* Välj övrig utrustning: stormkök, liggunderlag, sovsäck, ryggsäck…..

* Hur packar jag ryggsäcken bäst? Lätt packning.

* Matlagning i naturen

* Vandringsteknik

* Tips & Trix

* Första hjälpen – en introduktion

Program
Du tar dig själv med tåget från Östra station och träffar övriga deltagare i Åkersberga där vi gör en kort bussfärd till Blå leden. Några få km vandring till friluftsgården Domarudden. Här provar vi friluftsmaten Outmeals, går igenom kursprogrammet och talar lite om vandringsteknik och friluftsutrustning. En introduktion till första hjälpen hinns också med.

Vi börjar så vår vandring norrut på Roslagsleden där vi omsluts av gammal gran- och tallskog. Har vi tur hör vi både fågelsång och ser några av skogens djur. Efter ett par timmar kommer vi till den lilla Oppsjön i Trehörningsskogens naturreservat. Reservatet är ett naturskogsområde präglat av gammal granskog i ett småbrutet mosaiklandskap av tallbevuxna höjder, stup, dalar, våtmarker och sjöar.

Här hinner vi med en lektion till och en sammanfattning av dagen innan det är dags att ta gå till bussen för färd till Åkersberga. (Dagsetapp: 10 km, 3 tim + lektioner/pauser)

Kontaktinformation

Traneving Outdoor AB
Fyrverkarbacken 25 A
11260 STOCKHOLM
Kontaktperson: Thomas Traneving
Telefon: 073-6004710
Bokning: 0767-650660

Arrangör: Traneving Outdoor

E-post: info@traneving.se
Hemsida: www.tranevingadventures.se

Prisinformation

Pris: 995 kr 

I priset ingår: picknicklunch, deltagarinformation (fås vid bokningen) med utrustningslista och detaljerad karta, kursmaterial, guidning, transporter. 

Ingår ej: personlig utrustning, anslutningsresor (tåg/buss Åkersberga) 

Du bör ta med dig (beroende på säsong och väder): liten ryggsäck, regnkläder/poncho, badkläder, varm tröja, sittunderlag, vattenflaska, mugg, handduk. 

På fötterna: helst väl ingångna kängor, men stadiga skor fungerar normalt bra om det inte är alltför regnigt eller tidig vår/sen höst då vattentåliga kängor eller stövlar är klokast. 

 

Res med kollektivtrafiken

Åkersberga station, tillgänglig med Roslagsbanan och buss.

Fakta

Datum: 5 augusti, 12 augusti, 9 september.

Antal deltagare: 4-12 stycken. 

Arrangör: Traneving Outdoor

 

Vägbeskrivning

Du tar dig själv med tåget från Östra station och träffar övriga deltagare i Åkersberga.
Hämtning vid Åkersberga station.

Hitta hit