Årsta slottsstig

Haninge

Välkommen till vandringar på spännande stigar!

Det finns två vandringar att välja på.

Fredrikaslingan är en lätt promenad i den romantiska slottsparken och i slottets närmaste omgivning. Den är tillgänglig även för personer med nedsatt rörelseförmåga.

Fornstigen är en längre vandring i slottets vidare omgivningar som går genom vacker, kuperad natur och berättar om traktens långa historia. Den har två slingor. Den norra är 3 km lång, den södra 2 km. Terrängen är varierad och bitvis inte så lättillgänglig.

I området finns två restauranger – Årsta slottskrog och HaningeStrand Golfrestaurang. Stigarna går bland annat igenom Haninge GK:s golfbaneområde. Se upp för golfbollar och elstängsel!

Fornlämningar är skyddade enligt Kulturmiljölagen. Det är förbjudet att gräva eller göra åverkan på fornlämningsområden, samt att använda metalldetektor utan tillstånd.

Kontaktinformation

Haninge kommun

13681 Haninge
Kontaktperson: Gunnel Stenqvist
Telefon: 08-310619

E-post: gunnel.stenqvist@sh.se
Hemsida: http://www.fredrikabremer.net/

Res med kollektivtrafiken

Vägbeskrivning

Med bil:
Starta från Stockholm Central Station. Kör i riktning mot Södermalm. Håll till vänster mot Nynäshamn. Ta avfart åt höger mot Dalarö. Håll till vänster på väg 227/259 mot Dalarölänken Dalarö. Sväng höger på Österhaningevägen. Sväng vänster på Årsta Havsbadsvägen. Sväng vänster på Västra Allén.

Hitta hit