Årsta slottsstig

Haninge

Välkommen till vandringar på spännande stigar!

Det finns två vandringar att välja på.

Fredrikaslingan är en lätt promenad i den romantiska slottsparken och i slottets närmaste omgivning. Den är tillgänglig även för personer med nedsatt rörelseförmåga.

Fornstigen är en längre vandring i slottets vidare omgivningar som går genom vacker, kuperad natur och berättar om traktens långa historia. Den har två slingor. Den norra är 3 km lång, den södra 2 km. Terrängen är varierad och bitvis inte så lättillgänglig.

I området finns två restauranger – Årsta slottskrog och HaningeStrand Golfrestaurang. Stigarna går bland annat igenom Haninge GK:s golfbaneområde. Se upp för golfbollar och elstängsel!

Fornlämningar är skyddade enligt Kulturmiljölagen. Det är förbjudet att gräva eller göra åverkan på fornlämningsområden, samt att använda metalldetektor utan tillstånd.

Kontaktinformation


13681 Haninge
Kontaktperson: Gunnel Stenqvist
Telefon: 08-310619

E-post: gunnel.stenqvist@sh.se
Hemsida: http://www.fredrikabremer.net/

Res med kollektivtrafiken

Vägbeskrivning

Med bil:
Starta från Stockholm Central Station. Kör i riktning mot Södermalm. Håll till vänster mot Nynäshamn. Ta avfart åt höger mot Dalarö. Håll till vänster på väg 227/259 mot Dalarölänken Dalarö. Sväng höger på Österhaningevägen. Sväng vänster på Årsta Havsbadsvägen. Sväng vänster på Västra Allén.

Hitta hit