Stugor och Bed and Breakfast, Klintsundet Marina- Ljusterö

Ljusterö, Österåker

Stugor och Bed & Breakfast med bad i havsvik med vedeldad bastu, kajakpaddling och båtutflykter med närhet till skärgårdens fiskevatten och samlingsstället Klintsundet
I norra mellersta skärgården, på norra Ljusterö driver familjen Hane en unik sjömack och eko-lanthandel med espressocafé. För att fler skall få möjlighet att njuta av skärgårdslivet kan nu vi även erbjuda hyra av sommarhus och övernattning med bed & breakfast.
Detta boende har en del i en sjötomt i en vik med badstrand och vedeldad bastu och kan nyttjas under boendetiden. Vid sjömacken och ekolanthandeln Klintsundet finns även möjlighet att hyra kajaker och en fiskebåt med utombordare för egna utflykter eller följa med på båtutflykter i snabba motorbåtar.

Klintsundet, ca 300 m från boendet är ett samlingsställe för sjöfolk och sommargäster där många kommer varje dag för sitt dagliga intag av en latte och en glass och inhandlar kvällens middag från det annorlunda sortiment som finns i eko-lanthandeln. Här kan man hänga för att titta på båtar och folk eller meta från bryggorna.

På Ljusterö finns många turistmål och restauranger. I närliggande omgivningen finns mycket natur och goda fiskevatten. Längre ut på östra Lagnö finns det ett vackert naturreservat med klippbad, strand och grillplatser.


Sommarstuga nära havsvik

Stuga med möjlighet till bad i havsvik med vedeldad bastu, kajakpaddling och båtutflykter med närhet till skärgårdens fiskevatten och samlingsstället Klintsundet. En sommarstuga med komplett kök med vedspis.
Plats för 6 personer om bäddsoffa och madrass nyttjas.

Boendet
En sommarstuga med komplett kök för självhushåll med vedspis. Vardagsrum med gjutjärnsspis. Badrum med separett TC och handfat, duschrum med handfat. Ett större sovrum med dubbelsäng och möjlighet till extrabädd med utgång till altan i söderläge med utemöbler. Ett mindre sovrum med enkelsäng och garderob och möjlighet till en extra madrass. Det finns 3 ordinarie sängplatser men totalt 6 bäddar om madrass och bäddsoffa för två nyttjas.
Om inte det egna köket vill nyttjas går det att äta frukost och lunch vid Klintsundet, ca 300 m från boendet.

B&B i friggebod nära havsvik

Friggebod med möjlighet till bad i havsvik med vedeldad bastu, kajakpaddling och båtutflykter med närhet till skärgårdens fiskevatten och samlingsstället Klintsundet. Ett B&B boende för 1-3 personer med möjlighet till ytterligare en person på golvmadrass.

Boendet
Ett bed & breakfast boende i en friggebod med farstukvist inrett med våningssäng med plats för förvaring och garderober. Det finns ett trevligt utedass eller tillgång till vanligt badrum och dusch i separat hus och även en vattenpump på tomten. Ett B&B boende för 2 personer med möjlighet till ytterligare en person på golvmadrass.

Frukosten intas hos oss på caféet och ekolanthandeln Klintsundet, ca 300 m från boendet. I frukosten ingår valfri kaffe/te/choklad från vår espressobar,  juice, drickyoghurt eller yoghurt med nybakat kuvertbröd med pålägg. (frukost ingår ej, 60 kr/person)

B&B i gästrum med egen ingång nära havsvik

Rum med egen ingång och uteplats med möjlighet till bad i havsvik med vedeldad bastu, kajakpaddling och båtutflykter med närhet till skärgårdens fiskevatten och samlingsstället Klintsundet.

Boendet
Ett bed & breakfast boende i ett rum med egen ingång och uteplats, något mindre än en friggebod, inredd med en våningssäng. Det finns ett trevligt utedass eller tillgång till vanligt badrum och dusch i separat ingång i samma hus och även en vattenpump på tomten. Boende för 1-3 personer.

Frukosten intas hos oss på caféet och ekolanthandeln Klintsundet, ca 300 m från boendet. I frukosten ingår valfri kaffe/te/choklad från vår espressobar,  juice, drickyoghurt eller yoghurt med nybakat kuvertbröd med pålägg. (frukost ingår ej, 60 kr/person)

Ta sig runt
Lättast att ta sig runt är självklart med bil men går även med buss. Busshållplats finns vid grinden vid vägen utanför stugorna och bussförbindelsen via Ljusterö färjeläge är förbunden med Stockholms läns övriga kollektiva (sl.se) trafikerar dagligen Klintsundet med buss 626 från Åkersberga/Danderyds Sjukhus. Under juli finns även Skärgårdsbussen som trafikerar runt om Ljusterö och över till turistattraktionen Wira bruk flera gånger om dagen. Den närmaste station angiven i tidtabell är Lagnö by.

Husregler
I husen råder rökförbud och om husdjur skall medfölja så måste detta särskilt aviseras innan ankomst.

Kontaktinformation

Lagnövägen 154
18495 Ljusterö
Telefon: 08-54243243
Telefon: 072-2211301

E-post: info@klintsundetmarina.se
Hemsida: www.klintsundetmarina.se

Prisinformation

Sommarstuga nära havsvik
750 kr/natt eller 5000 kr för en vecka, fler än 4 övernattande personer tillkommer 200 kr/person/natt, minimum 2 nätter och en städavgift på 800 kr/tillfälle.
Sänglinne           100 kr/person/vistelse
Frukost                 60 kr/person/dag
Bastubad         1000 kr/2 h (max 6 personer)

B&B i friggebod nära havsvik
350 kr för enkel/natt och 500 kr för dubbel/natt. 150 kr för extra madrass/natt. Ingen avgift för städning tillkommer.
Sänglinne           100 kr/person/vistelse
Bastubad         1000 kr/2 h(max 6 personer)
(frukost ingår ej, 60 kr/person)

B&B i gästrum med egen ingång nära havsvik
350 kr för enkel/natt och 500 kr för dubbel/natt. 150 kr för extra madrass/natt. Ingen avgift för städning tillkommer.
Sänglinne           100 kr/person/vistelse
Bastubad         1000 kr/2 h(max 6 personer)
(frukost ingår ej, 60 kr/person)

Res med kollektivtrafiken

Vägbeskrivning

Vägbeskrivning
Med bil från Stockholm:
Åk genom Åkersberga och vidare norrut, efter ca 20 min tar man höger mot Ljusterö och inväntar vägfärjan över till ön. (10-20 min dagtid) Se hela tidtabellen på länk http://www.trafikverket.se/contentassets/d0dec0effe4a443283e9b647403c9b9b/100153_ljusteroleden_utg10_04_2015_lyftet_webb.pdf

När du kommit på ön så följ skyltarna mot Östra Lagnö, vilket innebär att du skall svänga vänster 2 gånger, efter ca 15-18 min färd är du snart vid Klintsundet. Boendet ligger på vänster sida och har vita skyltar med texten Klintan - Klintsundet vid grindstolparna. Kör in och parkera på gräsmattan.

Med buss från Stockholm:
Busshållplats finns vid grinden vid vägen utanför stugorna och bussförbindelsen via Ljusterö färjeläge är förbunden med Stockholms läns övriga kollektiva trafiknät. SL trafikerar dagligen Klintsundet med buss 626 från Åkersberga/Danderyds Sjukhus. Under juli finns även Skärgårdsbussen som trafikerar runt om Ljusterö och över till turistattraktionen Wira bruk flera gånger om dagen. Den närmaste station angiven i tidtabell är Lagnö by.

Hitta hit