Klintsundet Marina, Ljusterö

Ljusterö, Österåker

Stugor och Bed & Breakfast med bad i havsvik med vedeldad bastu, kajakpaddling och båtutflykter med närhet till skärgårdens fiskevatten och samlingsstället Klintsundet.

I norra mellersta skärgården, på norra Ljusterö driver familjen Hane en unik sjömack och eko-lanthandel med espressocafé. För att fler skall få möjlighet att njuta av skärgårdslivet kan nu vi även erbjuda hyra av sommarhus och övernattning med bed & breakfast.
Detta boende har en del i en sjötomt i en vik med badstrand och vedeldad bastu och kan nyttjas under boendetiden. Vid sjömacken och ekolanthandeln Klintsundet finns även möjlighet att hyra kajaker och en fiskebåt med utombordare för egna utflykter eller följa med på båtutflykter i snabba motorbåtar.
Klintsundet, ca 300 m från boendet är ett samlingsställe för sjöfolk och sommargäster där många kommer varje dag för sitt dagliga intag av en latte och en glass och inhandlar kvällens middag från det annorlunda sortiment som finns i eko-lanthandeln. Här kan man hänga för att titta på båtar och folk eller meta från bryggorna.
På Ljusterö finns många turistmål och restauranger. I närliggande omgivningen finns mycket natur och goda fiskevatten. Längre ut på östra Lagnö finns det ett vackert naturreservat med klippbad, strand och grillplatser.

Gästhamn och båtplatser

Våran marina har ca 60 permanenta båtplatser vid Y-bommar. Några av dessa kan vi erbjuda som gästhamn. Vi kan ge er service som bastubad och dusch också.

Drivmedel och gasol

Vi har blyfri 95, RME-fri diesel för båtar och alkylat från pump och på dunk. Vi har gas från både AGA och Primagaz.

Kortautomat

Självbetjäning fungerar för drivmedel, dygnet runt fram till midsommar. Kortautomaten måste enligt lag vara avstängd under högsommaren, från midsommar till i början av augusti. Om det är AKUT så kan vi komma och hjälpa dig för en avgift.

Kortautomaten för drivmedel fungerar all annan tid på året dygnet runt. Både Mastercard och VISA fungerar.

Kajaker och utrustning

Vi har 4 st enkel (K1) och en dubbelkajak (K2) till uthyrning. De kan bokas för en halvdag eller för en längre tur, direkt på plats eller per e-post info@klintsundetmarina.se

Varmt välkomna till oss!

 

Kontaktinformation

Lagnövägen 157
18495 Ljusterö
Telefon: 08-54243243
Telefon: 072-2211301

E-post: info@klintsundetmarina.se
Hemsida: www.klintsundetmarina.se

Res med kollektivtrafiken

Fakta

Ta sig runt
Lättast att ta sig runt är självklart med bil men går även med buss. Busshållplats finns vid grinden vid vägen utanför stugorna och bussförbindelsen via Ljusterö färjeläge är förbunden med Stockholms läns övriga kollektiva (sl.se) trafikerar dagligen Klintsundet med buss 626 från Åkersberga/Danderyds Sjukhus. Under juli finns även Skärgårdsbussen som trafikerar runt om Ljusterö och över till turistattraktionen Wira bruk flera gånger om dagen. Den närmaste station angiven i tidtabell är Lagnö by.

Husregler
I husen råder rökförbud och om husdjur skall medfölja så måste detta särskilt aviseras innan ankomst.

Vägbeskrivning

Med buss:
Bussförbindelse finns med SL buss 626 från Danderyd. Hållplats Klintsundet.

Med båt:
Om du kommer söder ifrån, från Gällnan så finns broöppning tillgänglig mellan 8-20 varje dag under juni-juli-augusti. Telefonnummer till brovakten är
08-54243180

Med bil:
När du kommit av färjan över till Ljusterö så kör du vägen och svänger vänster vid två tillfällen där det är skyltat Östra Lagnö. Tar ca 15-20 min.

Hitta hit