Seglingskurs för vuxna i Stockholms Skärgård, fortsättning

Steg 2 – Fortsättningskurs i segling

21-24 maj, 4 dagar - mixad grupp

29-31 maj, 3 dagar - för kvinnliga deltagare

10-12 juli, 3 dagar - för kvinnliga deltagare

 

Denna kurs är lämplig för dig som har varit med som gast utan att ta eget ansvar, eller om du seglat en del men känner att du vill få mer kläm på hur man egentligen gör för att få båten att segla bättre och snabbare. Vi går igenom alla trimmöjligheter och övar mera på att segla och manövrera självständigt. Vi övar på olika typer av tilläggningar, för motor och för segel, och precis som på steg 1 är säkerhetsfrågor en viktig bit. För att få avlägga provet för Seglarintyg steg 2 ska du ha Seglarintyg steg 1 samt Förarintyg, eller motsvarande kunskaper.

Under hela kursen bor vi ombord och lägger varje dag till för lunch. Under nätterna ankrar vi i trygga naturhamnar. Du lär dig mer om hur man planerar sin seglingsrutt utanför farlederna och hur man hittar en säker natthamn och lägger till med hänsyn till de rådande omständigheterna. Vi går igenom mer om väder och säkerhet ombord och lär oss hur man trimmar seglen säkert för olika vindstyrkor  och vindriktningar.

Under denna tre alt. fyradagars kurs får alla gott om tid att öva på alla moment, och dessutom uppleva den vackra södra skärgården. Det är  nära till många vackra platser som Huvudskär, Fjärdlång, Biskopsö och Utö. Vi tar max fyra deltagare på tredagarskursen och fem deltagare på fyradagarskursen.

Målet med kursen är att du ska klara av att självständigt hantera en normalstor segelbåt under olika omständigheter. Efter kursen kan du skriva ett prov för seglarintyg steg 2 och få intyget instämplat i NFB.s blå intygsbok. I den boken kan du sedan samla andra intyg på utbildningar inom båtvärlden som VHF-radiocertifikat, Kustskepparintyg, Seglarintyg steg 3, radarintyg, kanalintyg osv. När du har tagit Kustskepparintyget eller har motsvarande erfarenheter av navigation kan du fortsätta på Steg 3, den avancerade kursen i segling.

Besök vår sida för mer information!

Boka

Kontaktinformation

Vind o vatten Segling, Dalarö
Askfatshamnen, Askfatsvägen
Dalarö
Kontaktperson: Birgitta Silfverhielm
Telefon: 070-7432914
Bokning: 070-7432914

E-post: info@vindovatten.se
Hemsida: http://www.vindovatten.se/

Öppettider

Vi har öppet för bokning året runt.
Vi seglar från maj till oktober.

Om ni är flera som går ihop så ordnar vi gärna privata seglingskurser med samma upplägg som ovan.

Prisinformation

Pris per person: 5 895 kr (tre dagar), 6 995 kr (fyra dagar)

Bokningsavgift 1000 kr betalas i samband med bokning, faktura sänds därefter ut för slutbetalning 1 månad innan kursen startar.

I priset ingår:

  • Lån av uppblåsbar flytväst samt vind- och vattentätt sjöställ med jacka och byxor samt seglarhandskar
  • Täcke och kudde
  • Eventuella hamnavgifter
  • Bränsle, instruktör, kurslitteratur

Vi garanterar att du får tillräcklig tid att öva - vi tar maximalt fyra deltagare (fem på 40-fotsbåten).

Tillkommer:

  • Mat till självkostnadspris, betalas på plats
  • Kostnad för examination, 300 kr (frivilligt)

Vi håller ungefär samma priser som andra seglarskolor som t ex ABC.Vi håller en kvalitet som tål att jämföras!

Res med kollektivtrafiken

Hållplatsen ligger vid Dalarö Torg där det även finns en livsmedelsbutik och bank, bankomat, pizzeria och vårdcentral.

Fakta

Du seglar och bor på en välutrustad och mycket bekväm båt. Våra kursbåtar är mellan 34 och 40 fot, och av kända märken som Linjett 35, Bavaria 34 och Beneteau Oceanis 40. Det finns gott om plats i sittbrunnen och under däck. Du sover antingen i en hytt som du delar med en annan deltagare eller i en av salongens sköna kojer.

Våra skeppare/instruktörer Birgitta, Eva, Thomas och Per innehar alla Sjöbefälsexamen klass 8 och har omfattande och mångåriga erfarenheter och kunskaper i skärgårdssegling, kappsegling och havssegling.

Det finns fullt utrustat pentry med ugn ombord, liksom grill som vi använder när vi äter i land om vädret tillåter. Ombord finns också täcken, kuddar, sjöställ och flytvästar till alla deltagare. Sådant brukar man få stå för själv på andra seglingskurser, men vi är lite utöver det vanliga!

Båtarna är utrustad med varmdusch ute eller inne samt toalett med tank. Det finns ofta jolle och jollemotor.

Mat inhandlas av kursledaren i förväg och betalas på plats till självkostnadspris.

Kursen startar kl 09.00 på Dalarö, Askfatshamnen, och avslutas på samma plats kl 17.00 den sista dagen. Avgiftsbelagd  parkering finns. Kom i god tid för att säkert få en parkeringsplats. I vissa fall utgår kursen från annan hamn i den södra skärgården, som då meddelas deltagaren i god tid.

Vägbeskrivning

Från hållplatsen Dalarö Torg, gå över torget med ICA i ryggen. I andra änden av torget börjar Linnévägen. Följ den tills den tar slut och fortsätt rakt fram på gångväg som övergår i en trappa ner mot en stor parkeringsplats/båtuppläggningsplats. Följ bilvägen längs kanalen till vänster tills du kommer till hamnen. Våra båtar ligger på stenpiren längst ut i hamnen.
Kommer du med bil kör du från Stockholm på riksväg 73 mot Nynäshamn. Ta av på väg 227 mot Dalarö efter ca 20 km, och fortsätt till en T-korsning efter en bro över en kanal. Ta här till höger mot Dalarö och sedan direkt till höger igen in på Askfatsvägen som leder ner till Askfatshamnen. Det finns en stor avgiftsbelagd parkering. Fortsätt längs kanalen till hamnen och hamnpiren där du hittar våra båtar.
OBS i vissa fall utgår kursen från annan hamn. Då meddelar vi dig i god tid om var båten ligger!
Välkommen!

Faciliteter

Hundar/pälsdjur får ej medtagas
Kreditkort accepteras
Seglarskola/uthyrning

Hitta hit