Seglingskurs för vuxna i Stockholms Skärgård, nybörjare

Steg 1, nybörjarkurser 2020

29-31 maj, 3 dagar - mixad grupp

12-14 juni, 3 dagar - för kvinnliga deltagare

10-12 juli, 3 dagar - för kvinnliga deltagare

Detta är en nybörjarkurs, där inga förkunskaper krävs. Du lär dig att hantera båten under segel och för motor i skyddade vatten. Efter kursen har du tillägnat dig förståelse för hur segelbåten fungerar: du kan lova och falla, gippa och slå. Du har provat att manövrera och segla båten i olika situationer. Du har fått öva på att ankra, lägga till och lägga ifrån. Vi går också igenom säkerhet och man-över-bord övningar.

Under hela kursen bor vi ombord och lägger varje dag till för lunch. Under nätterna ankrar vi i trygga naturhamnar. Du lär dig om hur man planerar sin seglingsrutt och hur man hittar en säker natthamn. Vi går igenom hur man hänger med på sjökortet och hur man tolkar en väderprognos.

På en tre dagars kurs med bara max fyra deltagare hinner alla öva mycket på alla moment, och dessutom se en del av den vackra södra skärgården. Här är det nära till många vackra platser som Huvudskär, Fjärdlång, Biskopsö och Utö. Under en fyradagskurs får du extra mycket tid att repetera, gå igenom teori och öva på de olika momenten.

Målet med kursen är att du ska klara av att hantera en mindre segelbåt i skyddade vatten. Efter kursen kan du skriva ett prov för seglarintyg steg 1 och få intyget instämplat i NFB.s blå intygsbok. I den boken kan du sedan samla andra intyg på utbildningar inom båtvärlden som Förarintyg, VHF-radiocertifikat, Kustskepparintyg, Seglarintyg steg 2 och 3 osv. När du har tagit Förarintyget eller har motsvarande erfarenheter av navigation kan du fortsätta på Steg 2, fortsättningskursen i segling.

Besök vår sida för mer information!

Boka

Kontaktinformation

Vind o vatten Segling, Dalarö
Askfatshamnen, Askfatsvägen
Dalarö
Kontaktperson: Birgitta Silfverhielm
Telefon: 070-7432914
Bokning: 070-7432914

E-post: info@vindovatten.se
Hemsida: http://www.vindovatten.se/

Öppettider

Öppet för bokning året runt
Seglar gör vi från maj till oktober

Om ni är flera som går ihop så ordnar vi gärna privata seglingskurser med samma upplägg som ovan.

Prisinformation

Prisinformation nybörjarkurs

Tre dagars kurs 5895 kr

Fyra dagars kurs 6995 kr

Bokningsavgift 1000 kr betalas i samband med bokning, faktura sänds därefter ut för slutbetalning 1 månad innan kursen startar.

 I priset ingår:

  • Lån av uppblåsbar flytväst samt vind- och vattentätt sjöställ med jacka och byxor samt seglarhandskar
  • Täcke och kudde samt fullängdskoj med bäddmadrass
  • Eventuella hamnavgifter
  • Bränsle
  • Instruktör
  • Kurslitteratur som sänds ut i förväg

 

Vi garanterar att du får tillräcklig tid att öva - vi tar maximalt fyra kursdeltagare (upp till fem på 40-fotsbåten).

Res med kollektivtrafiken

Hållplatsen ligger vid Dalarö Torg där det även finns en livsmedelsbutik och bank, bankomat, pizzeria och vårdcentral.

Fakta

Du seglar och bor på en välutrustad och mycket bekväm båt. Linjett 35 betraktas som en av skärgårdens finaste båtar. Den har gott om plats i sittbrunnen och under däck. Du sover antingen i en hytt som du delar med en annan deltagare eller i en bekväm koj i salongen. Våra kursbåtar är en Linjett 35, en Bavaria 34 och en Benetau Oceanis 40.

Våra instruktörer Birgitta, Eva, Thomas och Per är alla mycket erfarna seglare som innehar sjöbefälsexamen klass 8 och har mångårig erfarenhet av såväl skärgårdssegling som kappsegling och långsegling/havssegling.

Det finns fullt utrustat pentry med ugn ombord, liksom grill som vi använder när vi äter i land om vädret tillåter. Ombord finns också täcken, kuddar, sjöställ och flytvästar till alla deltagare. Sådant brukar man få stå för själv på andra seglingskurser, men vi är lite utöver det vanliga...

Båtarna är utrustade med varmdusch ute eller inne samt toalett med tank. Det finns oftast jolle och jollemotor.

Mat inhandlas av kursledaren i förväg och betalas på plats till självkostnadspris.

Kursen startar kl 09.00 på Dalarö, Askfatshamnen, och avslutas på samma plats kl 17.00 den sista dagen på kursen.  Avgiftsbelagd parkering finns.

Vägbeskrivning

Från hållplatsen Dalarö Torg, gå över torget med ICA i ryggen. I andra änden av torget börjar Linnévägen. Följ den tills den tar slut och fortsätt rakt fram på gångväg som övergår i en trappa ner mot en stor parkeringsplats/båtuppläggningsplats. Följ bilvägen längs kanalen till vänster tills du kommer till hamnen. Våra båtar ligger på stenpiren längst ut i hamnen.
Kommer du med bil kör du från Stockholm på riksväg 73 mot Nynäshamn. Ta av på väg 227 mot Dalarö efter ca 20 km, och fortsätt till en T-korsning efter en bro över en kanal. Ta här till höger mot Dalarö och sedan direkt till höger igen in på Askfatsvägen som leder ner till Askfatshamnen. Det finns en stor avgiftsbelagd parkering. Fortsätt längs kanalen till hamnen och hamnpiren där du hittar våra båtar.
OBS seglingarna kan i vissa fall utgå från andra platser i skärgården, isåfall underrättas du om det i god tid innan kurstillfället!
Välkommen!

Faciliteter

Hundar/pälsdjur får ej medtagas
Kreditkort accepteras
Seglarskola/uthyrning

Hitta hit