Seglarkurs för vuxna nybörjare, tre dagar i Dalarö

Steg 1, nybörjarkurs i segling, 3 dagar

Detta är en nybörjarkurs i segling, där inga förkunskaper krävs. Du lär dig att hantera båten under segel och för motor i skyddade vatten. Efter kursen har du tillägnat dig förståelse för hur segelbåten fungerar: du kan lova och falla, gippa och slå. Du har provat att manövrera och segla båten i olika situationer. Du har fått öva på att ankra, lägga till och lägga ifrån. Vi går också igenom säkerhet och man-över-bord övningar.

Målet med kursen är att du ska klara av att hantera en mindre segelbåt i skyddade vatten. Efter kursen kan du skriva ett prov för Seglarintyg steg 1 och få intyget instämplat i Nämnden för Båtlivsutbildnings blå intygsbok.

Många av våra kurser har kvinnliga instruktörer och vi har kurser både för kvinnor och för mixade grupper. Kurserna utgår från Dalarö i Stockholms södra skärgård.

Besök vår hemsida för datum, bokning och mer information!

Boka

Kontaktinformation

Nämdövägen 5
137 71 Dalarö
Telefon: 46-0737537527

E-post: kontakt@vindovatten.se
Hemsida: https://www.vindovatten.se/sv/

Öppettider

Öppet för bokning året runt. Seglar gör vi från maj till oktober. Om ni är flera som går ihop så ordnar vi gärna privata seglarkurser med samma upplägg som ovan.

Prisinformation

Pris per person

6 595 kr för tre dagar
7 695 kr för tre dagar och två nätter vid boende ombord

I priset ingår

  • Lån av flytväst, vind- och vattentätt sjöställ med jacka och byxor samt seglarhandskar
  • Kuddar och täcken vid boende ombord
  • Bränsle
  • Instruktör
  • Tid att öva – vi tar max fyra deltagare och garanterar att du får tillräckligt med tid för de olika momenten

Tillkommer

  • För dagkurser: Matkostnad ca 165 kr/dag, om du inte tar med egen lunchlåda
  • För kurser med boende ombord: Mat till självkostnadspris som inhandlas av skepparen
  • Kurslitteratur
  • Om du vill skriva prov för Seglarintyg steg 1 tillkommer 350 kr för examination + 65 kr för intygsbok om du inte redan har en
  • Eventuellt avbeställningsskydd, 6 % av kurspriset

Sociala medier


Instagram

Fakta

På vår tredagars kurs med bara max fyra deltagare hinner alla öva mycket på alla moment, och dessutom se en del av den vackra södra skärgården.

Under dagkurserna bor du hemma, eller i hyrd stuga eller vandrarhem nära båten. Under luncherna ankrar vi oftast i naturhamnar. Du lär dig om hur man planerar sin seglingsrutt och hur man hittar en säker natthamn. Vi går igenom hur man hänger med på sjökortet och hur man tolkar en väderprognos.

Vi har även kurser med boende ombord. Då hinner du uppleva mer av skärgården och tillbringar mer tid med skepparen och de andra deltagarna.

Målet med kursen är att du ska klara av att hantera en mindre kölbåt i skyddade vatten. Efter kursen kan du skriva prov för seglarintyg steg 1 och få intyget instämplat i NFB.s blå intygsbok. 

Du seglar en välutrustad och mycket bekväm båt. Våra kursbåtar är mellan 34 och 36 fot, och av märken som Linjett 35, Arcona 36 och Beason 36 . Det finns gott om plats i sittbrunnen och under däck. Ombord finns sjöställ och flytvästar till alla deltagare.

Våra skeppare/instruktörer Birgitta, Thomas, Karin och Ulrika innehar alla Sjöbefälsexamen klass 8 och har omfattande och mångåriga erfarenheter och kunskaper i skärgårdssegling, kappsegling och havssegling. 

Hitta hit