Fejan

Norrtälje

Det här är en vacker liten ö som ligger intill Ålands hav. I slutet av 1800-talet byggdes här en karantänstation under Sveriges sista koleraepidemi. Husen står kvar än i dag och numera huserar Fejans Skärgårdskrog & konferens, belönad för sitt kök med en plats i White Guide, i det som tidigare var karantänstationens båthus (och obduktionslokal!) Den största delen av Fejan är i privat ägo men sedan 1995 äger och vårdar Skärgårdsstiftelsen den äldsta karantänstationen på nordöstra Fejan.

På Fejan finns också Fejan Outdoor med sina populära Glampingtält där middagen tillagas över en muurikka och frukosten serveras i en korg till tältet. Fejan Outdoor erbjuder även guidade kajakturer. 

Huset Kongo byggdes för att bli missionshus i Kongo men flyttades till Fejan och blev läkarvilla istället. I dag utgör det, tillsammans med huset Wasa, Fejans vandrarhem. Här finns gästbrygga, kajakuthyrning, en liten proviantbod och vedeldad bastu.

Vi rekommenderar

Kontaktinformation


76130 Norrtälje
Telefon: 076-7650660

E-post: info@visitroslagen.se
Hemsida: www.roslagen.se

Vägbeskrivning

Från Stockholm kör E18 norrut och sväng av mot Kapellskär, kör ca 2 mil och sväng sedan vänster mot Räfsnäs och Gräddö. Kör sedan 3 km och sväng höger mot Räfsnäs brygga. Ca 200 meter innan bryggan finns en besöksparkering till höger. Ta därefter båt till Fejan.

Hitta hit