Halvdagssegling Dalarö

En kortare segling för er som vill prova på att segla och kanske kombinera dagen med andra aktiviteter, kanske en kajaktur eller  en god matbit på Dalarö. Du hinner uppleva riktig skärgård med kobbar och skär!! Ni bokar hela båten för familjen eller kompisgänget och får den för er själva inklusive erfaren skeppare.

Vi lämnar hamnpå morgonen eller efter lunch och är genast ute bland öar och skär – så nära är det från Dalarö till den riktiga skärgården. Under turen som varar fyra timmar hinner vi med en mättande för-eller eftermiddagsfika och en kopp rykande nybryggt kaffe och kanske några överraskningar i form av havsörn eller säl. Dalarö Skans och Jungfrufjärden finns inom räckhåll, och vi är lagom åter på Dalarö till lunch eller middag som med fördel kan intas på någon av Dalarös trevliga matställen.

Vi anpassar seglingen till väder, vind och förkunskaper hos gästerna, så oavsett väder kan vi lova en upplevelse, men vädret kan vi inte råda över. Det kan bli en långsam lugn segling på lugnt vatten eller en livlig färd över krabb sjö med fart och fläkt.

Varmt välkomna ombord önskar Birgitta Silfverhielm – ägare, skeppare och instruktör.

Besök vår sida för mer information!

Kontaktinformation

Askfatshamnen, Askfatsvägen
Dalarö
Kontaktperson: Birgitta Silfverhielm
Telefon: 070-7432914
Bokning: 070-7432914

E-post: info@vindovatten.se
Hemsida: http://www.vindovatten.se/

Öppettider

Öppet för bokning året runt.
Vi seglar 1 maj till 31 oktober

Prisinformation

  • Baspris för hyra av hel båt 4 000 kr inkl 2 personer
  • Tillägg för ytterligare medföljande vid hyra av hel båt: 500 kr/person (totalt max 7/10 personer per båt)

I priset ingår:

  • Lån av vattentäta sjökläder och uppblåsbara flytvästar
  • Fika med smörgås
  • Introduktion i segling
  • Skeppare

Res med kollektivtrafiken

Hållplatsen ligger vid Dalarö Torg där det även finns en livsmedelsbutik och bank, bankomat, pizzeria och vårdcentral.

Fakta

Tillgänglighet

Alla dagar, enligt överenskommelse

Plats och tid

Start och slutpunkt är Askfatshamnen, Dalarö,  09.00-13.00 alt 13.00-17.00

Om våra båtar

Vi seglar 35-40 fots segelbåtar som  Linjett 35, Arcona 36 och Beneteau Oceanis 40, med en mycket hög standard. Detta är båtar som betraktas som verkligt goda seglare och ger den kräsne en upplevelse. Båtarna är också lätta att lära sig segla så även rena nybörjare är varmt välkomna. Alla får delta i seglingen.

Det går att vara maximalt sju eller tio (på 40-fotaren) ombord på varje båt under dagseglingar.

När vi gör längre seglingar övernattar ni i dubbel- eller enkelkojer ombord. På Linjetten finns två separata kabiner med dubbelkojer och dessutom en salong med två bekväma fullängdskojer. På Arconan finns tre separata kabiner med dubbelkojer.

 

 

 

Vägbeskrivning

Från hållplatsen Dalarö Torg, gå över torget med ICA i ryggen. I andra änden av torget börjar Linnévägen. Följ den tills den tar slut och fortsätt rakt fram på gångväg som övergår i en trappa ner mot en stor parkeringsplats/båtuppläggningsplats. Följ bilvägen längs kanalen till vänster tills du kommer till hamnen. Våra båtar ligger på stenpiren längst ut i hamnen.
Kommer du med bil kör du från Stockholm på riksväg 73 mot Nynäshamn. Ta av på väg 227 mot Dalarö efter ca 20 km, och fortsätt till en T-korsning efter en bro över en kanal. Ta här till höger mot Dalarö och sedan direkt till höger igen in på Askfatsvägen som leder ner till Askfatshamnen. Det finns en stor gratis parkering. Fortsätt längs kanalen till hamnen och hamnpiren där du hittar våra båtar.
Välkommen!

Faciliteter

  • Hundar/pälsdjur får ej medtagas
  • Konferensmöjligheter
  • Kreditkort accepteras
  • Seglarskola/uthyrning

Hitta hit