Guidning med strömmingslunch i historiska Vaxholm

Vaxholm

Vaxholm, bara en timmas båtresa från Stockholm, är en pittoresk skärgårdsstad med trevliga små butiker, caféer, restauranger, badstränder och vacker natur. Här har folk levt av strömmingsfiske sedan 1500-talet när kung Gustav Vasa beslutade sig för att placera försvaret av Stockholms inlopp här. Fortfarande tronar Kastellet, den gamla fästningen, i sundet utanför byn. Ett besök där kastar dig tillbaka till tiden då Kastellet var som ett eget litet samhälle med höga militärer, soldater, officersfruar, pigor och fångar. Sedan 1800-talet är Vaxholm också känt för Vaxholmsströmming – en delikatess som fortfarande serveras på Vaxholms krogar.


Kliv ombord på en av våra taxibåtar vid Strandvägen i Stockholm och färdas bekvämt genom innerskärgården på resan mot Vaxholm. Känn historiens vingslag på Vaxholms Kastell när guiden berättar om fästningens spännande historia. I Norrhamnen bjuds ni på en stadsvandring genom stadens äldsta kvarter, där de små pastellfärgade trähusen omges av bryggor och prunkande trädgårdar. På den gemytliga restaurangen Hamnkrogen serveras stadens specialitet till lunch – strömming med tillbehör. Under eftermiddagen finns tid att strosa runt på egen hand – passa på att shoppa, besöka konstgallerier eller bada. Taxibåten möter upp i centrala Vaxholm för återfärd till Strandvägen i Stockholm. 

Tillgänglighet: 1 maj – 15 oktober
Varaktighet: 6,5 timmar
Avgång: 11.00 från Strandvägen 18 i Stockholm
Återkomst: 17.30 vid Strandvägen 18 i Stockholm
Pris: 1800 kr per person
Priset inkluderar: resor tur och retur med båttaxi, guidning på Vaxholms fästning, stadsvandring i Vaxholm, lunch exklusive dryck. 
Antal personer: minst 4 personer, max 30 personer.

För bokning och mer info:
Kontakta Arkeologievent,  www.arkeologievent.se, info@arkeologievent.se, 070-299 48 56

Kontaktinformation

Arkeologievent
Trädgårdsgatan 1D
185 32 Vaxholm
Kontaktperson: Mikaela Lodén
Telefon: 070-2994856

Arrangör: Arkeologievent

E-post: info@arkeologievent.se
Hemsida: www.arkeologievent.se

Prisinformation

Kontakta Arkeologievent för mer info

Hitta hit