Gålö

Gålö, Haninge

Gålö kallas ibland för ”Stockholmarnas lustgård” eftersom ön till

Ibland kallas Gålö för ”Stockholmarnas lustgård”, delvis på grund av att ön till största delen är ett naturreservat. Här finns mer än tre mil med vandringsleder som löper genom betesmark och blommande strandängar, genom lövskog, ekbackar och tallskogar, förbi vikar och sandstränder. Här finns möjligheter att hitta blåbär, smultron och svamp och chans att få syn på några av skärgårdens vackra orkidéer Det är gott om både vilt och fågel och sunden kring Gålö sägs ha skärgårdens bästa öringvatten. Följ den anlagda fornstigen med skyltar om områdets historia och en milsvid utsikt.

På sommaren är det många som kommer till Gålö för att sola och bada från klipporna eller längs den kilometerlånga sandstranden. Men du kan åka hit året runt. Med sin vackra och intressanta natur är Gålö alltid ett perfekt utflyktsmål för den som vill vandra, åka skidor och fiska. Det finns dock inget boende eller ingen matservering under höst och vinter, så matsäck rekommenderas.

Kontaktinformation

Skälåkersvägen 11
13796 Gålö
Kontaktperson: Gålö Havsbad
Telefon: 08-50033880

E-post: info@galohavsbad.se
Hemsida: www.haninge.se/uppleva-och-...

Vägbeskrivning

Kör väg 73 söder ut från Stockholm mot Nynäshamn. Ta av väg 227 mot Dalarö och fortsätt till Gålö Lanthandel där du tar höger in på Gålövägen.

Hitta hit