Rånö

Utö, Haninge

Det här är en härlig familjeö med många barnvänliga, långgrunda sandstränder. Totalt finns här över en mil strand, men även bryggor och fina badklippor. Här finns flera vackra promenadstigar och för den som tycker om att fiska finns utmärkta fiskevatten runtom ön.

Resan till Rånö tar bara en timma med Waxholmsbåten från Nynäshamn, vilket gör ön till ett perfekt resmål även för besökaren som bara har en dag på sig. För den som vill stanna lite längre finns här flera trevliga stugor att hyra. Ät på restaurangen eller laga egen mat och sitt på förstukvisten efter middagen och se hur solen gå ner över Mysingen i väster.

Under höst och vinter är affär, restaurang och stugby stängda och då finns inte heller någon reguljär båttrafik till ön. I stället går det bra att boka taxibåt så länge isen inte ligger.

Kontaktinformation


13056 Utö
Telefon: 08-50157085

E-post: info@rano.se
Hemsida: www.haninge.se/uppleva-och-...

Res med kollektivtrafiken

Vägbeskrivning

Kör väg 73 söderut från Stockholm till Nynäshamn och följ därefter skyltar till hamnen. Från påsk och fram till mitten av december kan du sedan byta till Waxholmsbåt mot Ålö. Båten avgår från Fiskebryggan, alldeles intill pendeltågstationen. Gå av vid Rånö brygga.
Vintertid finns inte någon reguljär båttrafik till Rånö. Istället kan du ta privat taxibåt till exempel från Nynäshamn.

Hitta hit