Rånö

Utö, Haninge

Rånö är en härlig familjeö med många barnvänliga, långgrunda sandstränder. Totalt finns det över en mil strand, men också badbryggor och klippor att bada från. Här finns flera vackra promenadstigar och tycker du om att fiska finns fina fiskevatten runt ön.

Vill du ta en joggingtur kan du avsluta den med bastubad i den mysiga bastun och ett uppfriskande dopp i havet.
Till Rånö tar det bara en timma med Waxholmsbåten från Nynäshamn. Det gör ön till ett perfekt resmål även om du bara har en dag på dig. Har du längre tid finns flera trevliga stugor att hyra. Ät på restaurangen eller laga egen mat och sitt på förstukvisten efter middagen och se hur solen gå ner över Mysingen i väster.

Under höst och vinter är affär, restaurang och stugby stängda och då finns inte heller någon reguljär båttrafik till ön. Istället kan du boka taxibåt så länge isen inte ligger.

Kontaktinformation

Haninge Kommun

13056 Utö
Telefon: 08-50157085

E-post: info@rano.se
Hemsida: www.haninge.se/uppleva-och-...

Res med kollektivtrafiken

Vägbeskrivning

Kör väg 73 söderut från Stockholm till Nynäshamn och följ därefter skyltar till hamnen. Från påsk och fram till mitten av december kan du sedan byta till Waxholmsbåt mot Ålö. Båten avgår från Fiskebryggan, alldeles intill pendeltågstationen. Gå av vid Rånö brygga.
Vintertid finns inte någon reguljär båttrafik till Rånö. Istället kan du ta privat taxibåt till exempel från Nynäshamn.

Hitta hit