Nåttarö

Haninge

På den här ön finns Stockholm skärgårds allra största sandområde och föga förvånande duggar badstränderna tätt på Nåttarö. Mest känd är Stora Sand, men även stränder som Skarsand rekommenderas för den som är sugen på ett dopp i det blå.

Nåttarö är ett naturreservat och du kan röra dig fritt över hela ön. Paddla kajak, fiska och cykla, eller varför inte koppla av med att vandra på stigar genom öns trolska skogar? För den badsugne bjuder Nåttarö på det lilla extra, här finns nämligen Stockholms skärgårds första snorkelled där skyltar under vattnet berättar om allt från tångräkor till schackrutiga snäckor.

Längst i norr ligger Bötsudden, ett berg med underbar utsikt. I söder finns Nåttarö hals med en vacker flora och många militära lämningar. För den som åker hit under höst och vinter rekommenderas matsäck, för då är restaurang, affär, vandrarhem och stugby stängda. Under vintern finns inte heller någon reguljär båttrafik till ön, men det går bra att boka taxibåt så länge inte isen ligger.

Kontaktinformation

Nåttarö Vandrarhem, stugor och camping
14995 Haninge
Telefon: 08-52015540

E-post: stugbokning@nattaro.se
Hemsida: www.haninge.se/uppleva-och-...

Vägbeskrivning

Kör väg 73 söderut från Stockholm till Nynäshamn och följ därefter skyltar till hamnen. Från påsk och fram till mitten av december kan du sedan byta till Waxholmsbåt mot Ålö. Båten avgår från Fiskebryggan, alldeles intill pendeltågstationen. Gå av vid Nåttarö brygga.
Vintertid finns inte någon reguljär båttrafik till Nåttarö. Istället kan du ta privat taxibåt till exempel från Nynäshamn.

Hitta hit