Landsort

Nynäshamn
Den här ön är Stockholms skärgårds sydligaste utpost och här sträcker sig Sveriges allra äldsta fyr mot skyn.

Det sägs om Landsort att det här skärgårdssamhället har allt som en sådan miljö kan uppvisa. Det maritima arvet, den levande lotsplatsen och sjöfarten, Östersjön i sin kraft och med sina hälsoproblem. Här finns det som var; istidens geologi, skärgårds­samhället som växte fram, vraken och krigen som det byggdes för. Och här finns det som är; naturens dramatik, sjöfarten med den levande lotsplatsen, havsörnen, flytt­fåglarna och Östersjön i ett tidevarv av klimatförändringar.

Genom portalen Visitlandsort får du ett besöksverktyg, tillgängligt både på din dator och i din telefon. En möjlighet att på platsen där det faktiskt hänt och händer få ta del av dramatiken När det gäller dramatiken i sjöfarten och det maritima, dramat om Östersjön och dess framtid.

Landsort är tillgängligt året runt. I portalen kan man planera sitt besök, sina upplevelser och färdmedlen till och från Landsort. Och förstås hur boende och mat finns tillgängligt under de olika årstiderna. Varje årstid har sin karaktär och sina möjligheter. Portalen ger besökaren besked om varje årstids förutsättningar för ett besök – vad man kan uppleva och hur det är att åka ut och vistas här.

Till Visit Landsort 

Kontaktinformation


149 50 Nynäshamn
Telefon: 08-52073700

E-post: info@nynashamn.se
Hemsida: http://www.visitnynashamn.se/

Res med kollektivtrafiken

Vägbeskrivning

Väg 73 mot Nynäshamn. Sväng av vid skyltar mot Nynäshamn Norra. Följ sedan skyltar mot Torö/Herrhamra och kör tills vägen slutar vid Ankarudden. (Ca 20 km.) Vid Ankarudden finns parkering.

Pendeltåg från Stockholm (Stockholm Lokaltrafik, SL) till Nynäshamns station. Härifrån buss 852 (SL) till station Ankarudden.

Från Ankarudden går båt (Waxholmsbolaget) till Landsort.

För information om tåg, buss och båt vänligen kontakta ring 08-600 10 00 eller se www.sl.se eller www.waxholmsbolaget.se

Hitta hit