Nässlingen Restaurang

Ljusterö, Österåker

Öppet på helger i maj från fredag middag till söndag lunch och från alla dagar i juni till skolstart.

God mat med äkta råvaror
Nässlingens restaurang Svarta Malin i huvudbyggnaden erbjuder en fantastisk utsikt varje dag, oavsett säsong. Inne på restaurangen finns det ett 100-tal sittplatser och en bar där du kan njuta av en drink innan eller efter maten. På vår stora uteservering finns dryga 100 sittplatser till, alla med kvällssol och havsutsikt.
 

Svarta Malins matfilosofi
Vårt kök utpräglads av genuint lagad mat utan krusiduller. Vi ser oss lokalt omkring när vi skapar menyerna till Nässlingens olika kök. Vi har lammkorv från Äpplarö, glass från Väddö, ost från Rindö och ramslöken från vår egen ö. Det serveras äppelmust från Roslagens Musteri, snaps från Möja och whisky från Roslagen.

I vår framficka Ullas Båthus ställer vi fram grillen och stratar upp köket på sommaren och serverar allt från hamburgerlunch till middag och en och annan milkshake där emellan. Och varje lördag är det after sail med live-musik.


Vi hälsar er varmt välkomna och tar väl hand om er när ni kommer!

Res med kollektivtrafiken

Fakta

Öppet på helger i maj från fredag middag till söndag lunch och det är öppet alla dagar från juni till skolstart.

Vägbeskrivning

Med egen bil
Kommer ni med bil från Stockholm eller Arlanda tar det cirka en timme till Åsättra på Ljusterö. Från fastlandet till Ljusterö går en vägfärja ca var 20. minut.


Vid Åsättra hamn har vi gott om egna parkeringsplatser. Parkering 50 kr/dygn eller 250 kr/vecka, betalas tillsammans med bokning av boendet.
Parkering upp till 6 timmar för våra restauranggäster på platser märkta ”Nässlingen restauranggäster” är gratis.
Med buss
Till Åsättra på Ljusterö går buss nr 626. Bussen utgår ifrån Danderyds sjukhus (busstorget vid T-bana) eller från Åkersberga Centrum (busstorget vid Roslagsbanan). Vissa av turerna ansluter till Vaxholmsbåt i Åsättra hamn.


Med reguljär båt
Under sommaren trafikerar både Vaxholmsbolaget och Nässlingens egna båtar mellan Åsättra på Ljusterö och Nässlingen. Det finns upp till 6 turer om dagen att välja mellan. Första båten går på morgonen och sista vid kl 20-tiden.
Samtliga turer med Vaxholmbolaget ansluter till SL-bussen.
Färden tar ca 5 min.
Biljettpris för enkelresa är:
45 kr vuxen
30 kr pensionär eller barn 7-19 år
barn under 7 år gratis.
Betalas kontant eller med kort på båten.

Med egen båt
Om du kommer med egen båt ligger du bra i vår skyddade gästhamn. Vi har ett femtiotal platser med vattendjup 1-1,5m.
prislistan för gästhamnen
Vi håller på att utöka hamnen med ytterligare en brygga. Vid den nya bryggan ska det bli ett trettiotal platser med ett djup på minst 6 m. Som extrabonus kommer den nya bryggan ge ytterligare skydd för den befintliga hamnen.
Longitud N59.29.03. Latitud E18.40.25.

Faciliteter

Bar
Uteservering
Lunch
Dusch
Tvätt service
Bastu
Skogsmark
Fritidsfiske
Husdjur välkomna
Konferensmöjligheter
Motionsslinga
WC/Toalett
Ängsmark
Året runt öppet
Badplats
Gratis WiFi

Hitta hit