Nässlingen Boende

Ljusterö, Österåker

Stugor
Hos oss på Nässlingen finns ca 30 stugor för uthyrnng – i olika storlekar och olika standard, allt för att du ska hitta det som passar dig bäst. Välj om du vill bo på Österman, Plurret eller på Garbo. Eller kanske en av våra stugor vid hamnen passar allra bäst?
De flesta har wc med dusch och unikt för Nässlingen är att alla stugor har har sjöutsikt – så du kan njuta av vågornas glitter oavsett vilken stuga du än väljer. Stugorna hyrs ut veckovis under högsäsong och resterande delen av året även per dygn.

Hotellrum
Nässlingen erbjuder även ett tiotal hotellrum som finns i Svarta Malin, vid hamnen och i nya hotellbyggndaden The Ritz. De är fräscha hotellrum med egna badrum, TV och Wifi. Hotellrummen bokas per natt och naturligtvis ingår Nässlingens frukostbuffé i priset.

Restaurang
Nässlingens nyrenoverade restaurang Svarta Malin erbjuder en fantastisk uteservering ett stenkast från havet. Här har du sol från förmiddagen ända tills solen går ner. Inne på restaurangen finns det ca 90 sittplatser och en bar där du kan njuta av en drink innan eller efter maten. På vår fina uteservering får ett hundratal gäster plats. Alla kan njuta av den magnifika solnedgången.

Nässlingens historia
Nässlingen var tidigare ett skärgårdshemman vars boningshus nu är vår huvudbyggnad. Här finns idag vår reception och restaurang. Det som förut var en lada är idag vår största konferensbyggnad Lotsen. Båthuset nere vid hamnen är en perfekt lokal för många slags arrangemang.
På södra sidan av hamnen ligger Kvarnholmen där man hittar rester av en väderkvarn och på Nässlingens söderudde finns lämningar av tidig bebyggelse. Här ute har det alltid bott människor som livnärt sig på vad naturen ger – nu vill vi dela med oss av detta och låta er bli inspirerade av vyerna, dofterna och stillheten.
När hemmanet lades ned på 1940-talet lyckades kassören i snickarnas fackförening – Efraim Andersson (farfar till Benny Andersson) – få förbundet att köpa ön för att bygga en semesterby för byggnadsarbetare.
1977 började utvecklingen av Nässlingen till en högklassig konferensanläggning och sedan maj 2014 är det Johan Pedersén med personal som fortsätter ta Nässlingen in i framtiden.

Res med kollektivtrafiken

Vägbeskrivning

Med bil:
Kör E18 mot Norrtälje. Sväng av vid Rosenkälla Trafikplats mot Åkersberga på väg 276. Fortsätt på väg 276 genom Åkersberga mot Norrtälje.. Sväng höger på Grönborgsvägen mot Östanå Färjeläge. Ta bilfärjan över till Ljusterö. Kör rakt fram och sväng vänster på Mellansjövägen vid Ljusterö Torg och fortsätt rakt fram till Åsättra brygga. Därifrån går Waxholmsbolagets turbåt samt våra egna turbåtar.
Se www.waxholmsbolaget.se eller www.nasslingen.se för tidtabeller för turbåtar.

Med buss: Ta 626 från Danderyds Sjukhus (via Åkersberga) till busshållplats Åsättra Brygga

Faciliteter

Bar
Friluftsbad
Skogsmark
Hundar välkomna
Konferensmöjligheter
Restaurang med fullständiga rättigheter
Badplats
Gratis WiFi

Hitta hit