Söderarm

Norrtälje

Ön Torskär kallas ofta för Söderarm efter den fyr som byggdes här år 1839. Namnet lär komma av att det relativt grundfria vattenområdet sträcker sig som två armar ut mot Ålands hav. Vid den södra armen byggdes fyren som därför fick heta Söderarm. I dag är fyren ett statligt byggnadsminnesmärke och väl värd ett besök. Ta gärna med dig kikaren, med lite tur får du se både havsörn och säl.

Ett tips är också att ta med matsäck då det varken finns butik eller restaurang på Söderarm. Däremot finns det en konferensanläggning som är öppen för bokade grupper året runt. Där kan du också boka in dig för ett besök i den vedeldade ”bunkerbastun”, prova lerduveskytte, spinnfiska och paddla kajak eller varför inte ta en RIB-tur i den omkringliggande skärgården?

Kontaktinformation

Lilla Brogatan 3
76130 Norrtälje
Telefon: 076-7650660

E-post: info@visitroslagen.se
Hemsida: www.roslagen.se

Vägbeskrivning

Kör E18 norrut från Stockholm mot Norrtälje sväng av mot Kapellskär och därefter vänster vid skylt mot Gräddö/Räfsnäs. Efter 2 km sväng höger mot Räfsnäs brygga. Parkera på besöksparkeringen direkt till höger. Från Räfsnäs åker du vidare med taxibåt. Båtresan tar ca 30 minuter om det inte är ishinder. Bokas via Söderams Fyr på telefon 0176-432 12 eller 070-326 58 33

Hitta hit