Sandhamn

Sandhamn, Värmdö

Sandhamn, eller Sandön som ön egentligen heter, har fått sitt namn av den stora sandås som genomkorsar ön. Tack vare den erbjuder ön både de kala klippor som är typiska för ytterskärgården och långa vita sandstränder. Hit har människor färdats sedan urminnes tider och än i dag är Sandhamn ett av skärgårdens mest populära året-runt-resmål.
I hamnen finns caféer, restauranger, butiker och hotell. En klassiker är Sandhamns Värdshus som slog upp portarna redan 1672 och som än idag bjuder in till lata dagar i solen eller en mysig brasa när kylan tränger sig på. Det bästa sättet att utforska Sandhamn är annars genom att ta en lång promenad. Över hela ön finns ett fint nät av stigar som tar dig till havet och stränder där Trouville är en favorit för många. Här har du också möjlighet att se miljöerna som Viveca Sten skriver om i sina böcker ”Morden på Sandhamn”.
Sandhamn bjuder även på många skärgårdsäventyr. Hyr en kajak och upptäck kobbarna där hav och himmel möts i den yttersta skärgården eller prova på någon av de andra aktiviteterna. På sommaren myllrar det ofta av besökare på ön. På hösten och vintern är tempot lägre och det enda som bryter tystnaden är vinden som viner och vågorna som slår mot klippor och bryggor. För många är det den bästa tiden på Sandhamn och än så länge en av de bäst bevarade hemligheterna. Ta chansen och upplev Sandhamn du också, året runt!

Kontaktinformation

Visit Värmdö - Stockholm Archipelago
Skogsbovägen 9-11
13481 Sandhamn
Telefon: 08-57047000

E-post: info@visitvarmdo.se
Hemsida: http://www.svetur.se/sv/var...

Res med kollektivtrafiken

Hitta hit