Norrtälje

Norrtälje

Roslagens huvudstad Norrtälje är en idyll med gammal fin bebyggelse och ett medeltida vägnät. Den här småstaden lockar med butiker, krogar och kaféer, konst, evenemang och museer året runt. Många av stadens krogar har ofta jazz och blues på programmet och under Norrtälje jazzdagar på sommaren gungar hela staden.

Norrtälje grundades av kung Gustav II Adolf 1622, men stora delar av staden brändes ner 1719 då ryssarna härjade i skärgården. I mitten av 1800-talet hade Norrtälje blivit en av Östersjöns mest populära badorter – känd för sin välgörande gyttja. Följ med på en stadsvandring så får du veta mer.

Här finns det mycket att göra! Södra Bergen bjuder på en vidsträckt utsikt över staden och den intilliggande viken. För flugfiskaren lockar Norrtäljeån med gott om havsöring. Ta en promenad längs ån till Societetsparken, kanske passar det att besöka restaurangbåten S/S Norrtelje som ligger vid kajen. Fortsätt längs med vattnet ut till Kärleksuddens bad och servering. Eller varför inte ta en båttur ut till Roslagens vackra skärgård. Under en del av sommaren går båtar från Norrtälje hamn till öarna Lidö, Björkö och Arholma.

Kontaktinformation

Lilla Brogatan 3
76130 Norrtälje
Telefon: 076-7650660

E-post: info@visitroslagen.se
Hemsida: www.roslagen.se

Vägbeskrivning

Kör E18 från Stockholm, norrut mot Norrtälje. Räkna med en restid på ca 45 minuter.

Hitta hit