Författarvandring i Viveca Stens fotspår i Sandhamn

Så nära, men ändå så långt borta. Bara en dryg timme från storstadens stress och buller finns en fantastisk skärgårdsidyll som har öppet för dig alla dagar på året.

Sandhamn är en historisk plats belägen i det yttersta havsbandet. Med sitt speciella läge är ön ett paradis för dig som vill njuta av en levande skärgård med karga klippor och vita stränder. I och kring öns hamn sjuder det av liv. Här finns restauranger, barer, hotell och butiker. Lämnar man hamnen väntar vidsträckta strandpromenader och vindpinad tallskog. Hit är du välkommen att fly vardagen, oavsett vilken årstid som råder. 

Viveca Sten debuterade våren 2008 med boken I de lugnaste vatten, som blev upptakten till den mycket framgångsrika Sandhamnsserien vilken utspelar sig på ön Sandhamn i Stockholms skärgård. 

Serien Morden i Sandhamn har visats på TV i ett flertal länder, och i påsk har den premiär i Tyskland, då den sänds på bästa sändningstid 3 söndagar i rad. Serien finns även tillgänglig som DVD-box.

På vår guidade vandring i Viveca Stens fotspår, besöker vi några av de platser där dramatiken kring morden har utspelat sig – t. ex Trouvillestranden där ett lik flöt i land i boken I de lugnaste vatten, och Skärkarlshamn där en död tonåring hittades gömd i boken I stundens hetta. Viveca Sten har själv varit med och lagt upp den guidade turen, som tar besökaren runt hela Sandön, och som tar ca.1,5 - 2 timmar.

Här hittar du Mordkartan - om du vill upptäcka Sandhamn på egen hand.

Kontaktinformation

Strandpromenaden Sandhamn

Telefon: 08-6408040
Telefon: 070-3474339

E-post: info@sandhamnsguiderna.com
Hemsida: www.sandhamnsguiderna.com

Prisinformation

4.375 sek per grupp (Max 25 personer per grupp)

Res med kollektivtrafiken

Vägbeskrivning

Till Sandhamn kan du ta dig både reguljärt med båt från Stavsnäs Vinterhamn eller Strandvägen i centrala Stockholm, eller med exempelvis RIB båt, taxibåt, stridsbåt eller helikopter.

Hitta hit