Grisslehamn

Grisslehamn, Norrtälje

Det här är ett skärgårdssamhälle med gamla anor som har inspirerat många konstnärer och författare, bland andra Albert Engström som bosatte sig här 1902. Hans hem och ateljé – den senare belägen på en klippa vid Ålands hav – fungerar i dag som museum. På berget bortom Engströmmuseet står en replik av den optiska telegrafen som uppfördes för mer än tvåhundra år sedan.

Under 1800-talet blev staden populär bland sommargäster från Stockholm och än i dag är det här ett levande skärgårdssamhälle med båt- och fiskarliv. Strax intill hamnen ligger Hotell Havsbaden som lockar med härlig havsutsikt och spa. I staden finns restauranger, kaféer och camping. Mellan Grisslehamn och Eckerö på Åland går dagliga turer med Eckerölinjen.

Kontaktinformation


76045 Grisslehamn
Telefon: 076-7650660

E-post: info@visitroslagen.se
Hemsida: www.roslagen.se

Res med kollektivtrafiken

Ta buss 676 från Tekniska högskolan i Stockholm till Norrtälje. Där byter du till buss 637 som tar dig vidare till Grisslehamn. Räkna med en total restid ca 2 ½ timmar.

Vägbeskrivning

Kör E18 från Stockholm norrut mot Norrtälje. Vid rondellen in till Norrtälje följ skylt mot Gävle. Fortsätt rakt fram i ca 3 mil över Älmstabron och sväng sedan vänster mot Grisslehamn.

Hitta hit