Grisslehamn

Grisslehamn, Norrtälje

Grisslehamn är ett skärgårdssamhälle med gamla anor och ett fortfarande levande båt- och fiskarliv. Samhället har inspirerat många konstnärer och författare bland annat Albert Engström som bosatte sig i Grisslehamn 1902. Hans hem och ateljé på en klippa vid Ålands hav är i dag museum och här kan du se hans konst och få veta mera om hans liv på en guidad tur.
På berget bortom Engströmmuseet står en replik av den optiska telegrafen som uppfördes för mer än tvåhundra år sedan. Telegrafen var en föregångare till dagens digitala kommunikation och byggde på ett olika luckor öppnades och stängdes i en viss ordning och kunde avläsas på lång avstånd. Följ med på en guidad tur!
Strosa sedan i hamnen, köp färsk fisk och njut av dofterna från havet. Strax intill ligger Hotell Havsbaden som lockar med härlig havsutsikt och spa-anläggning. I Grisslehamn finns flera restauranger, kaféer, äventyrsminigolf, gästhamnar och camping. Mellan Grisslehamn och Eckerö på Åland går dagliga turer med Eckerölinjen.

Kontaktinformation

Visit Roslagen - Stockholm Archipelago

76045 Grisslehamn
Telefon: 076-7650660

E-post: info@visitroslagen.se
Hemsida: www.roslagen.se

Res med kollektivtrafiken

Ta buss 676 från Tekniska högskolan i Stockholm till Norrtälje. Där byter du till buss 637 som tar dig vidare till Grisslehamn. Räkna med en total restid ca 2 ½ timmar.

Vägbeskrivning

Kör E18 från Stockholm norrut mot Norrtälje. Vid rondellen in till Norrtälje följ skylt mot Gävle. Fortsätt rakt fram i ca 3 mil över Älmstabron och sväng sedan vänster mot Grisslehamn.

Hitta hit