Boende på Haga Gård o Stall, Herräng

Herräng, Norrtälje

Haga Gård, Herräng

I idylliska Herräng, precis bredvid skogen och fem minuters rask promenad från havet, ligger Haga Gård. Hit kan du komma med vännerna, kollegorna eller familjen för att uppleva Roslagen från hästryggen. Vi har hästar för både nybörjaren och den mer erfarna ryttaren. Den som inte vill rida kan åka häst och vagn, njuta av den vackra naturen, tura från Grisslehamn till Åland eller delta i Herrängs världsberömda dansläger. Haga Gård erbjuder stuguthyrning året om och anordnar ridläger på alla lov. Välkommen!

Boende på Haga Gård
I våra stugor bor ni bekvämt och idylliskt. Välkommen att stanna bara en natt eller under hela semestern! Välj mellan dessa stugor:

Torpet: Klassiskt, rödmålat torp om ca 70 m2. Tre rum och kök, dusch och wc. Torpet, som ligger nedanför stora huset, har ett  badrum med tvättmaskin. De två sovrummen har sammanlagt fem-sex sängplatser.
Vardagsrummet är utrustat med en insatskamin som är härlig att elda i under höst och vinter. I köket finns vedspis med äldre tiders spiskåpa samt en liten bänkspis.

Hagstugan: Stuga vid Lekplatsen med fönster som vätter mot lekplatsen. Två separata rum med två sängplatser i varje rum och varsitt litet kök. WC och dusch i närliggande stuga.

Storstugan:  Snillrikt konstruerad stuga som ligger mellan stallet och hagen. Stugan består av fyra stycken sovrum med två till fyra sängplatser i varje. Varje rum går att låsa! Rymligt gemensamt kök. Huset har två  badrum med wc och dusch.

Rum 1: 3-4 sängplatser

Rum 2: 2 sängplatser

Rum 3: 3-4 sängplatser

Rum: 4: 2 sängplatser

Lekplats till Barnen

Grillplats

NU har vi även ved BASTU som går att boka.

I trakten:

Närhet till havet och Roslagens skärgård, ca 900 meter.

Naturreservatet Prästängen.

Elljusspår för dig som vill springa

Danslägret Herräng Dance Camp https://www.herrang.com/.

Sommartid finns både restaurang och café i Herräng.

Livsmedelsaffären Kuggen.

Hallstavik: äventyrsbad på sommaren, badhus och skridskohall på vintern.  Grisslehamn med minigolf och Eckerölinjen till Åland.

Ridning på Haga Stall:

På Haga Gård har vi nio stycken hästar i olika storlekar, från små ponnys till fullstora hästar. Hästarna, som går tillsammans i stora hagar, är lugna och snälla. Men även du som söker mer utmaning i din ridning kommer garanterat hitta en favorithäst hos oss! Mycket på vår gård kretsar kring ridningen och vi kan bland annat erbjuda:

*  Uteritter året om, både längre och kortare turer.

*  Dressyrlektioner för både barn och vuxna på upplyst utomhusvolt

*  Hoppning på olika nivåer

*  Familjeturer med ponny och vagn

*  Ridläger på alla lov*

*  Vintertid anordnar vi dagridläger. Under sommaren är det dagridläger varje vecka och ett veckoläger då barnen bor tillsammans i våra fina stugor. Ridlägren brukar bli ett minne för livet och barnen kommer härifrån med både tvåbenta och fyrbenta nya vänner. Under lägren rider vi två gånger per dag, äter hemlagad och näringsriktig mat samt åker och badar när vädret så tillåter. Barnen får bland annat prova på riddarspel, voltige och körning. En dag på lägret har vi spännande långritt genom de djupa och vackra skogarna i trakten.

Det är max 10 barn per läger och vi delar in dem i grupper utifrån deras nivå. Vår målsättning är att varje barn ska utvecklas både praktiskt och teoretiskt inom ridningen och i samarbetet med hästen. Självklart ser vi även till att det är god stämning i gruppen och att alla trivs.

Välkomna!

Kontaktinformation

Magisterstigen 3
76049 Herräng
Kontaktperson: Catrine Brinkhage
Telefon: 070-6113552
Telefon: 070-6113552
Bokning: 070-6113552

E-post: hagastall@hotmail.com
Hemsida: www.hagastall.se

Öppettider

Öppet måndag-söndag.
Året runt!
Ring för bokning.

Fakta

Ring och boka ditt boende eller ridläger hos Catrine, tel
070-611 35 52.

 

Vägbeskrivning

Det går att åka buss till Haga stall. Linje 642 stannar ca 70 meter från stallet.

Faciliteter

  • Dusch
  • Bastu
  • Kylskåp
  • Kök
  • Lekplats
  • Ugn
  • WC/Toalett
  • Året runt öppet
  • Gratis WiFi

Hitta hit