Utö Värdshus Vandrarhem

Utö, Haninge

Utö Vandrarhem ligger i ett av Grosshandlare Levins Badhotell från förra seklet.

Idag erbjuder vi enkelt boende i flerbäddrum, de flesta med våningssäng, fördelat på tre våningsplan. Alla rum med gemensam dusch och WC i korridor. Tillgång till gemensamt kök med ca 15 sittplatser i det större köket och 5 i det mindre. Missa inte skärgårdens vackraste utsikt från balkongen till det lilla köket på tredje planet. Vandrarhemmet är inte vinterbonat utan endast öppet sommarhalvåret.

Utö Vandrarhem drivs tillsammans med Utö Värdshus. Reception och sociala utrymmen delas med hotell och konferensgäster och finns i Värdshusbyggnaden, där finns även frukostmatsal, restaurang och bar.

Utö är ett av Skärgårdens mest populära vandrarhem och är mycket välbesökt under sommarmånaderna. Vår och höst gästas vi även av skolklasser och föreningar samt konferensgrupper, Utö är också populärt för bröllop. Vandrarhemmet ligger mitt i Gruvbyn med närhet till affärer, restauranger och aktivitetsutbud. Hela norra delen av Utö är naturreservat där både mark och fastigheter ägs och förvaltas av Skärgårdsstiftelsen (landstingsanknutet).

Boka

Kontaktinformation

Gruvbryggan
130 56 Utö
Telefon: 08-50420300
Bokning: 08-50420300
Fax: 08-50420301

E-post: receptionen@utovardshus.se
Hemsida: www.utovardshus.se

Öppettider

Vandrarhemmet är öppet 25 april till 2 oktober.

Res med kollektivtrafiken

Fakta

Bra att veta
Bokning öppet 7/1-22/12.

Boende
2-bäddsrum och 4-bäddsrum samt familjerum.

Servering
Utö Värdshus matsalar - frukost, dagens lunch och a la carte.  
Bakfickan - Utös vattenhål och nattklubb.
Seglarbaren - Sommarrestaurang vid hamnen.


Service
Gästhamn med cykeluthyrning, Turistbyrå, Ica, Bageri och Kajakuthyrning.

Se och göra
Naturreservat med sandstrand och klippbad, Minigolf, Tennisbanor, Fisketurer och Gruvmuseum m.m.

Konferens
Utö Värdshus konferensmöjligheter med fullt utrustade konferenslokaler och helpensionspaket.

Vägbeskrivning

Med bil och båt
Waxholmsbåtar avgår från Årsta havsbad året om och på sommaren även från Strömkajen i Stockholms city. Tar du båten från Årsta Brygga och har egen bil så kör du väg 73 mot Nynäshamn och svänger av vid avfarten "Berga Örlogsskola, Årsta Havsbad". Därifrån är det skyltat till Årsta Brygga. Vid Årsta Brygga finns parkering, ca 50:-/dygn. Betalning med mynt samt vissa bensinkort. Räkna med 30 min från Stockholm till Årsta Brygga om trafik och väglag är i sin ordning. Båtresan tar ca 35 min.

Kommunalt
Åker du kommunalt tar du pendeltåg till Västerhaninge och byter där till buss 846 som går ända till hållplats Årsta Brygga (bilparkering), därifrån Waxholmsbåt. Båttidtabellen hittar du hos Utö Rederi AB, www.utorederi.se. Sommartid avgår även en båt från Strömkajen via Saltsjöbaden. Turupplysning 08-679 58 30.

Faciliteter

  • Bar
  • Bangolf
  • Bastu
  • Fritidsfiske
  • Konferensmöjligheter
  • Kreditkort accepteras
  • Restaurang med fullständiga rättigheter
  • Badstrand
  • Gratis WiFi

Hitta hit