Grinda Wärdshus - boende

Värmdö

Grinda Wärdshus

Grinda Wärdshus erbjuder flera typer av boende. Hotell med hög standard, stugor, vandrarhem liksom en tältplats.

Hotellet

Våra vackra hotellrum ligger precis bakom Wärdshuset med bara några meters promenad till restaurangen, baren och frukostmatsalen.
Hotellrummen ligger i 4 stora hus som vi döpt efter väderstrecken och de har ett fantastiskt naturnära  läge. Här finns all komfort du behöver och här sover du som en riktig skärgårdsbo!
Alla rum har dusch och toalett. Sängarna är placerade som en dubbelsäng med separata sängar som du kan dra isär.

Stugbyn

Stugbyn har sammanlagt 27 olika stugor med havet bara några frisbeekast bort. Stugorna ligger fantastiskt utefter den södra kammen på ön och du tar dig lätt ner till havet från alla stugorna. Omgivna av lugnet, grönskan och med egen uteplats är stugorna ett härligt boende för dig som vill njuta av naturen, koppla av och rå om dig själv. Stugorna har 2- 4 eller 6 bäddar och alla stugor har el och enklare utrustade kök samt är utrustade med med kylskåp (& frysfack) spis med ugn, utomhusgrill och det finns kärl för att hämta vatten. Vi har 3 parhus som är perfekt för den stora familjen. I området finns ett flertal mulltoaletter att tillgå,  kranar för vatten, ett gemensamt duschhus samt bastu att hyra. Lättast går du i land på Södra Grinda och då är stugbyn endast några hundra meter bort. I stugbyn tar man med sig sina egna lakan och handdukar. Det finns även möjlighet att hyra på plats.

Vandrarhem

Vandrarhemmet är en liten skatt på Grinda och perfekt för dig som vill uppleva skärgården på nära håll och till låg budget. Här kan ni umgås, njuta av utsikten och lugnet. Vandrarhemmet ligger naturskönt vid havet på södra delen av ön och erbjuder något för alla i familjen. Fina bad, vackra strövstråk och härliga ängar för sport och lek. Här bor ni enkelt i 4-bäddsrum och köket med lokalen för upp till 40 personer sittande, ligger bara några stenkast från rummen. I köket, som är fullt utrustat, med kylar, frys, spisar, diskhoar samt all utrustning, lagar ni själva maten, dukar och diskar. Det finns grillplats och även bastu direkt vid vattnet för uthyrning. Rummen har handfat med rinnande kallt vatten och det finns flera mulltoaletter på området samt duschar.  På vandrarhemmet tar man med sig sina egna lakan och handdukar. Det finns möjlighet att hyra på plats.

Camping

Ta med dig eget tält och slå upp det i vårt stora campingområde. Här behöver du inte boka plats utan du slår upp ditt tält på den plats som du tycker bäst om. Det finns flera gemensamma grillplatser och vatten hämtar du från pumpar som finns precis i anslutning till campingområdet. Här är det bara några meter till vattnet och stora härliga gräsytor att umgås på och springa barfota! Lättast går du i land på Norra Grinda och då är campingen bara några hundra meter bort.

Avgift 100:- per tält/ dygn. Avgiften kan betalas i Stugby & Vandrarhems receptionen vid södra bryggan, receptionen Grinda Wärdshus eller i Lanthandeln.

Gästhamn

Gästhamnen ligger i Hemviken på Grindas nord-västliga sida, bara tio simtag bort från Restaurang Framfickan och rymmer cirka 100 båtar. Här finns våra hamnvärdar som hjälper dig till rätta. Som gäst har du tillgång till el, dusch, toalett och sop- och septitank-tömning. Förtöjning sker på boj eller mooringlina.

Trådlös internetuppkoppling finns via Telia Homerun.

Vårt hamnkontor finns för dig med väderleksrapporter, uthyrning av kajaker och försäljning av kläder inredning och prylar.

Du kan även köpa frukostpaket och nybakat bröd från Lanthandeln en bit upp längs grusvägen.

Information om gästhamnspriser hittar du på vår hemsida: http://grinda.se/gasthamn/ 

Välkomna till Grinda!

Boka

Kontaktinformation

Grinda

Kontaktperson: Jan Pfister
Telefon: 08-54249491
Telefon: 08-54249491
Bokning: 08-54249491

E-post: info@grinda.se
Hemsida: www.grinda.se

Res med kollektivtrafiken

Lat.N 59 24’15 Long. O 18 33’13

Vägbeskrivning

Grinda nås endast med båt. Ta en båt från centrala Stockholm eller från bryggorna Boda eller Lillsved i Värmdö.

Hitta hit