Gustavsbergs Porslinsmuseum

Gustavsberg, Värmdö

Gustavsbergs Porslinsmuseum är tillfälligt stängt för renovering.

Porslinsmuseet är en keramisk skattkammare med omfattande samlingar från Gustavsbergs porslinsfabriks drygt 170-åriga verksamhet.

Gustavsbergs Porslinsmuseum är en del av Nationalmuseum. Tillsammans med Värmdö kommun rustar vi upp lokalerna och välkomnar till ett ännu bättre besöksmål tidigast sommaren 2019. Välkommen åter!

Kontaktinformation

Odelbergs väg 5B1
Gustavsberg
Kontaktperson: Ursula Malmström Nehm
Telefon: 08-57035658
Telefon: 070-4130244

E-post: porslinsmuseum@varmdo.se
Hemsida: www.gustavsbergsporslinsmus...

Öppettider

Porslinsmuseet är tillfälligt stängt.
Gustavsbergs Porslinsmuseum stänger inför överlämnandet till Nationalmuseum som tar över driften av Porslinsmuseet.Gustavsbergs Porslinsmuseum är tillfälligt stängt för besök. Nu förbereder vi tillsammans ett överlämnande från Värmdö Kommun till statliga Nationalmuseum som tar över driften av Porslinsmuseet. Arbetsdatum är den 1:a maj. Samlingarna tillhör redan staten genom Kooperativa förbundets gåva för 17 år sedan och förvaltas sedan dess av Nationalmuseum, medan Värmdö kommun har ansvarat för driften av museet. Nu skapas en ny era i Gustavsbergs Porslinsmuseums historia. Museiverksamheten ska utvecklas i de nuvarande lokalerna i Torkhuset men håller tillfälligt stängt för anpassningar och utställningsförberedelser.
För frågor gällande bokning av visningar, mejla till: bokningen@nationalmuseum.se. För allmänna frågor om Porslinsmuseet i info@nationalmuseum.se
Museet planerar att öppna igen i mitten av juni

Res med kollektivtrafiken

Vägbeskrivning

Med buss; 474 från Slussen till hållplats Farstaviken.
Med bil; Väg 222, motorväg fram till Gustavsberg.
Med båt; Strömma kanalbolaget kör från 30 juni 2015 till 8 augusti 2015.

Hitta hit