Sandhamn Seglarhotell

Sandhamn, Värmdö

Sandhamn Seglarhotell

Sandhamn Seglarhotell är en av Stockholms mest moderna hotell- och konferensanläggningar. Vi erbjuder fyrstjärnigt boende med totalt 215 bäddar. Standarden är hög, stämningen avspänd och välkomnande. Vi vill att du ska känna dig som hemma hos oss.

I hotellbyggnaden ligger 79 dubbelrum samt 3 sviter med egen bastu. Vid utomhuspoolområdet och hamnen hittar du våra 9 lägenheter samt det exklusiva boendet Havsvillan. Sandhamn Seglarhotell bjuder på kostnadsfritt Wifi för alla våra gäster. Incheckning vardagar och helger kl. 15.00. Utcheckning vardagar kl. 10.00 och helger kl. 11.00.

UPPLEV SANDHAMN ÅRET OM

Sommaren i Sandhamn är lika med sol, bad, båtliv, fest och semesterfirande. Sommaren innebär också familjeaktiviteter, regattor och båttävlingar. I Sea Club kan du njuta av musik som hör den svenska sommaren och skärgården till. Hör trubadurer, trion och liveband spela låtar från Tomas Ledin, Ted Gärdestad, Evert Taube och Robert Broberg. Som vanligt är det fri entré till vår After Sail. Mer information om sommarens event på Seglarhotellet hittar du här.

I och kring öns hamn sjuder det av liv. Här finns restauranger, barer, hotell, bageri och butiker. Strosa längs med bryggorna och titta på alla båtar och folklivet. Njut av god mat och dryck på någon av öns restauranger och uteserveringar. Titta in på öns lilla skärgårdsmuseum eller utmana familj och vänner på Seglarhotellets minigolfbana (klubbor hyr du i poolområdet Sandhamn Sea Club). 

 Passa också på att unna dig lata dagar på någon av öns stränder. Då hela ön består av sand finns här flera fantastiska, finkorniga badstränder. Den mesta kända heter Trouville och ligger på öns sydvästra del. Du kan också bada vid Fläskberget eller i Skärkarlshamn. För den som vill ha lite extra avkoppling rekommenderar vi en behandling i Seglarhotellets Skärgårds SPA eller yoga en tidig sommarmorgon i Sandhamn Sea Club.

Du kan också varva ned med en picknick. Lämnar man folklivet i hamnen väntar vidsträckta strandpromenader och många mysiga platser för picknick. De flesta med storslagen utsikt över det öppna havet och horisonten. Picknick kan du köpa hos några av butikerna, bageriet, Sandhamns Värdshus eller i Sandhamn Sea Club. 

Karta över ön och mer information får du i Seglarhotellets reception, i turistinformationen samt i alla butiker, hotell och restauranger på ön.

Sandhamn är inte bara en underbar sommardestination, utan en minst lika fantastisk plats under de kallare årstiderna och våren. När hösten och vintern gör sitt intåg, sänker sig lugnet över ön och den storslagna naturen blir än mer närvarande. Här finns inget störande bakgrundsljud eller buller. Det enda som hörs är vågornas brus och vinden som viner. När mörkret lagt sig uppenbarar sig den mäktiga stjärnhimlen. Och trots sitt läge, längst ut i den yttersta skärgården, är Sandhamn i allra högsta grad en levande ö året om. Här finns flera restauranger, hotell och affärer som har verksamhet sommar som vinter.

När du sedan längtar in kan du varva ned i Seglarhotellets lounge med en bok, umgås med ditt sällskap och låta blicken vila på horisonten utanför. Gör ett besök i Seglarhotellets härliga relaxavdelning med bubbelpool, pool, bastu, poolbar och brasa. För den som önskar lite extra avkoppling, rekommenderas en behandling i vårt Skärgårds SPA. Under årets kalla månader är också ett besök i Sandhamn Sea Clubs Kallbad nästan ett måste. Vårt kallbad ligger med underbar utsikt över det öppna havet. Värm dig i bastun och njut av det varma vattnet i någon av badtunnorna. Den som vågar tar sig också ett dopp i det iskalla havet. Mer information om Seglarhotellets Gym & Relax hittar du här.

Avsluta kvällen med en god tvårättersmiddag och kanske ett besök Seglarbaren. Efter en god natts sömn börjar du dagen på bästa möjliga sätt, med en gedigen frukostbuffé i vacker skärgårdsmiljö.

Boka

Kontaktinformation

Strandpromenaden Sandhamn
130 39 Sandhamn
Telefon: 08-57450400
Bokning: 08-57450400
Fax: 08-57450450

E-post: reception@sandhamn.com
Hemsida: www.sandhamn.com

Öppettider

Öppet året runt

Res med kollektivtrafiken

Vägbeskrivning

Waxholmsbolaget (WH) har reguljärturer flera gånger varje dag.
Båtarna avgår från Stavsnäs Vinterhamn (längst ut på Värmdö). Bussar till Stavnäs Vinterhamn avgår från Slussen (Stockholm City).

Faciliteter

 • Restaurang
 • Bar
 • Uteservering
 • Take away
 • Lunch
 • Rökfria rum
 • Internet
 • Kabel TV
 • TV
 • Mini-bar
 • Dusch
 • Telefon
 • Hårtork
 • Safe Deposit Box
 • Radio
 • Pool
 • Terrass / Balkong
 • Hiss

Hitta hit