Gustavbergs Porslinsfabrik

Gustavsberg, Värmdö

Gustavbergs Porslinsfabrik

Sveriges idag enda porslinsfabrik ligger i Gustavsbergs Hamn och har varit i kontinuerlig drift sedan 1825. Gustavbergs Porslinsfabrik tillverkar allt sitt porslin i de gamla lokalerna i Gustavsberg och benporslin är specialiteten som man är ensam om i hela Norden.

Gustavsberg tillverkar äkta porslin såsom serviser och konstgods i benporslin och stengods. Ingegerd Råman, Signe Persson Melin, Stig Lindberg och Margareta Hennix är exempel på konstnärer bakom vår design.

HushållsPorslinsFabriken (HPF), som varit i kontinuerlig drift sedan 1825, övertogs i ny regi 1996 då några av de anställda blev ägare.

Fabriken, som är Sveriges enda porslinsfabrik, märker sitt porslin med det välkända ankarmärket samt tillverkningsår och ”Made in Gustavsberg Sweden”. Bolaget är helt privatägt och producerar allt från massa till färdig produkt i de gamla fabrikslokalerna i Gustavsberg, 20 km öster om Stockholm.

Specialiteten är benporslin, som man är ensam om i hela Norden, med traditioner i fabriken från 1800-talets sista decennier. Fabriken tillverkar för både professionella kök och för privatkonsumenter. Monogramserviser, typ vapen-, båt-, och företagsserviser är en specialitet.

Kontaktinformation

Chamottevägen 2
134 40 Gustavsberg
Telefon: 08-57035663
Fax: 08-57034398

E-post: info@gustavsbergsporslinsfa...
Hemsida: www.gustavsbergsporslinsfab...

Öppettider

Våra öppettider är:
Onsdagar 15-19
Lördag och söndag 11-16

Vi har stängt 24-26/12 2016.

Besök bokas på info@gustavsbergsporslinsfabrik.se.

För Butikens öppettider, se Gustavsbergs Porslinsfabriks butik (http://www.svetur.se/sv/varmdo/products/146877/Gustavsbergs-Porslinsfabriks-butik).

Res med kollektivtrafiken

Vägbeskrivning

Med bil:
Väg 222 mot Gustavsberg, sväng av mot Värmdö Marknad.

Med buss:
Buss 474, hållplats Farstaviken.

Med båt:
Gustafsberg VII från Stockholm, alternativt egen båt till Farstaviken.

Hitta hit