Nyby - Bo i Torpet i kustnära idyll vid Roslagsleden

Söderbykarl, Nyby, Väddö, Norrtälje, Norrtälje

 

Torpet - Liten men charmig och bekväm stuga i skogsbrynet. Här på vår lilla gård är det lugn och ro och vi är omgivna av skog och hagmark. Våra får betar i hagen och vi ligger inom gångavstånd från havet. Varva ned och njut av naturen och lokala sevärdheter eller använd oss som bas när ni utforskar Stockholm, Uppsala eller Åland. Välkommen till Nyby!

Lugn och ro
Bo i vårt mysiga, bekväma torp. Här på gården är det lugn och ro och vi är omgivna av skog och hagmark. Våra får betar i hagen och vi ligger inom gångavstånd till havet. Nyby ligger längs Roslagsleden, ca 3 mil norr om Norrtälje strax söder om inloppet till Väddö kanal.

Området
Här finns cykelvänliga vägar och vackra skogar med mycket bär och svamp, ovanliga och vanliga växter och djur. Närmaste badställe är i Ramviken 1,5 km (Östersjön). Det är 7 km till Rådasjön med fin badplats speciellt lämpad för mindre barn, där finns också vindskydd och grillplats. Vandringsleden Roslagsleden passerar badplatsen och går även förbi Nyby.

Närmaste samhälle med mataffär/post, apotek, bank och restauranger är Älmsta, ca 9 km.

Det går att ta sig till Nyby med buss. Norrtäljebussen stannar precis vid vår avtagsväg (buss 645 mot Gåsvik) mitt emellan hållplatserna Norra Rörvik och Bagghus vägskäl. Vi befinner oss i ett så kallat ”Vinkområde” så har ingen specifik hållplats.

Vi har några cyklar i varierande skick och storlek och även en roddbåt samt flytvästar att låna ut för bad- och fiskeutflykter. På vintern kan vi skramla fram skidor eller varför inte skridskor om Bagghusfjärden frusit på ordentligt.

För golfare så finns Väddö Golfbana, ca 10 min med bil och för er som har med er egen båt och vill fiska eller bara utforska Väddö kanal eller öarna runt Bagghusfjärden och Barnens ö så finns det båtramper i närheten.

Husdjur är välkomna men vi behöver veta i förväg om ni önskar ta med djur.

Det tar ca 90 min att köra in till centrala Stockholm (ca 10 mil), till Uppsala och Arlanda flygplats är det något kortare.

Om oss
Vi är en irländsk-svensk familj som flyttade till Roslagen från Dublin, Irland en solig sommardag 2003. Vi ville prova att bo på landet efter 15 år i storstadens hektiska puls. Slumpen gjorde att vi hamnade i Nyby, en liten by med speciell atmosfär med jättetrevliga och otroligt hjälpsamma bybor.
Hela tiden fanns en gammal dröm i bakhuvudet, att kunna erbjuda ett trevligt och bekvämt boende och dela med oss av denna fantastiska roslagsskärgård till många gäster. Vi vill ge våra besökare möjlighet att uppleva skog och havsklippor, tysta kvällar vid vattnet och en chans att njuta av den oerhört vackra naturen i sin egen takt.
Vi har tre barn själva och vet att Nyby är barnvänligt. Djuren, närheten till badplatser, spännande stigar i skogen och bara stora ytor att utforska.

Kontakta oss gärna om ni har särskilda önskemål. Vi gör vårt bästa för att ni ska få en trivsam vistelse hos oss.
Varmt välkomna hälsar Maria Anderhagen och Sean Holmes

Kontaktinformation

Flottskärsvägen 41 , 76493 Väddö
Söderbykarl, Nyby, Väddö, Norrtälje
Kontaktperson: Maria Anderhagen
Telefon: 073-5582459
Telefon: 073-5582459
Bokning: 073-5582459

E-post: maria.anderhagen@gmail.com
Hemsida: www.visitnyby.se

Öppettider

Året runt.

Prisinformation

 • Högsäsong vecka 25-33 (14 juni-16 augusti 2020): 2 700 kr/vecka
 • Resten av året: 2 200 kr /vecka

Bed and Breakfast (enstaka nätter, framför allt under lågsäsong) - 400 kr per person/per natt

Res med kollektivtrafiken

Norrtäljebussen går förbi vår avtagsväg (buss 645 mot Gåsvik) mitt emellan hållplatserna Norra Rörvik och Bagghus vägskäl. Säg till busschauffören att ni vill stiga av vid den blåvita ortsskylten "Nyby". Vi befinner oss i ett så kallat ”Vinkområde” så har ingen specifik hållplats. När ni vill åka går ni ut till vägen och ställer er så att ni syns och vinkar ned bussen när den kommer förbi.

Fakta

Torpet består av ett allrum med köksdel, ett litet sovrum med 2 enkelsängar samt en liten dusch/wc. I allrummet finns en bäddsoffa där en person sover bekvämt samt en liten kamin att elda i.
I köksdelen finns kyl/frys, spis/ugn, kaffebryggare, mikro och vattenkokare.

Liten uteplats och grill.

 

Bed and Breakfast
För dig som bara vill stanna någon enstaka natt så erbjuder vi  under lågsäsong Bed & Breakfast. Då ingår lakan, handduk och enkel frukost.

Läs gärna om oss i artikeln om Roslagsleden som publicerades i SvD, hösten 2011.

Nedan ett litet utdrag... "Det är skymning när vi närmar oss Nyby, efter att ha följt leden längs Väddö kanal, förbi Gåsvik och Bagghusfjärdens blanka vatten. Det är rena rama Bullerby-idyllen med trähus, betande ulliga får i hagarna och en liten grusväg som leder fram till vårt boende. Här bor Maria Anderhagen och Sean Holmes med sina tre barn. En irländsk-svensk familj som flyttade från Dublin till Roslagen för åtta år sedan. – Vi ville testa ett liv på landet efter 15 år i storstan. Slumpen gjorde att vi hamnade i Nyby, en gammal roslagsby med otroligt hjälpsamma bybor, säger Maria, som tar emot och visar oss det lilla torpet på ett rum och kök. Sean och hon hyr även ut ett större hus ett par hundra meter bort. – Låna gärna cyklarna en sväng i morgon bitti. Vid Rörviks naturreservat har vi en roddbåt så att ni kan ta en sväng ut på fjärden innan ni vandrar vidare. Vi eldar i braskaminen och njuter av de stekta abborrfiléerna, liksom nyplockade trattkantareller, gräddfil och mandelpotatis. Ostarna från Väddömejeriet blir perfekt som avslutning, tillsammans med rödvin ur tetrapak. ".

Text: Cenneth Sparby

Vägbeskrivning

Från Stockholm
E18 till Norrtälje.
Följ skyltar mot Grisslehamn.
Efter byn Söderbykarl kommer skylt mot Norra Råda. Ta höger här och sedan
vänster när du kommer till Norra Råda. Kör 150m och ta sedan höger och följ
skyltar mot Nyby. När du kommer till Nyby-skylten och ser 20 km-skylten (i skarp vänsterkurva) är du
framme vid vår väg. Kör rakt fram in på grusvägen, ca 50 m. Torpet ligger precis in till vänster bakom i skogsbrynet bakom vagnslidret.

Med buss 645 från Norrtälje. Be att chauffören släpper av er vid den blå-vita vägskylten där det står "Nyby". Det är vinkområde så inga hållplatser. Torpet ligger 50 meter in på vägen precis in till vänster i skogsbrynet bakom ett stort, rött vagnslider.

Faciliteter

 • Dusch
 • Hårtork
 • Skogsmark
 • Cykeluthyrning
 • Kokmöjligheter
 • Konferensmöjligheter
 • Kylskåp
 • Kök
 • WiFi
 • Uteplats
 • WC/Toalett
 • Ängsmark
 • Vandringsled
 • Året runt öppet
 • VA-anslutning
 • Badstrand
 • Parkering
 • Gratis WiFi

Hitta hit