Kajakpaddling- Fortsättningskurser

Fortsättning 1- Framåtpaddling:

Framåtpaddlingsteknik är något vi ibland glömmer bort när vi övar på den perfekta rollen, det snygga höga stödet eller det mest effektiva sveptaget. Vad vi då glömmer bort är att det är den tekniken vi spenderar nästan all vår tid på när vi är ute och paddlar! Kursen lägger mest fokus på just framåtpaddling, då vi under förmiddagen övar på bålrotationen och att få en effektiv och funktionell teknik. Under eftermiddagen repeterar vi styrtag samt övar på självräddningar.

Kursmoment: Effektiv och ekonomisk framåtpaddling, bakåtpaddling och stanna, grundläggande styrtag.

Tid: Kl 9.30-16.30.

Datum 2020: 4 juli och 16 augusti

Pris: 1190:-/pers inkl fullt utrustad kajak och våtdräkt.

Fortsättning 2 - Teknik

Har du varit ute en del på tur, börjar känna dig bekväm att sitta i en kajak men skulle vilja bli lite bättre på att manövrera din kajak. Vad är egentligen det effektivaste sättet för att få vänt din kajak? Hur gör man nu för att få stöd när en stor våg bryter mot din kajak? Under fortsättning 2 så ligger fokus framförallt på att förbättra olika former av styr- och stödtekniker. Distansen blir inte så lång utan vi fokuserar mer på konceptet ”öva, öva, öva…” I slutet av dagen kommer vi även repetera lite olika räddningsövningar

Kursmoment: Olika former av manövreringstekniker (sveptag, akterroder, kontring, crossroder m.m) stödtekniker, stävräddning och självräddning.

Tid: Kl 9.30-16.30.

Datum 2020: 19 juli och 30 augusti

Pris: 1190:-/pers inkl fullt utrustad kajak och våtdräkt.

 

Fortsättnings 3 - Säkerhet

Har du någon gång funderat på vad som händer om någon går omkull i gruppen du paddlar med? Vad händer om någon skadar sig eller blir så trött att den inte klarar av att paddla hela vägen tillbaka? Fortsättning 3 är kursen som fokuserar på säkerhet när vi är ute och paddlar. Vilka faror är det vi har där ute och hur undviker vi dem på bästa sätt. Vi fokuserar på saker som rätt förberedelser, bogsering, kamraträddning och självräddning. Detta är en blöt kurs och flera ombyten kan behövas.

Kursmoment: Teori och diskussion om hur vi kan minska riskerna vid paddling, bogsering, kantning av kajaken, högt stöd, olika typer av räddningar (kamraträddning, flottöruppgång, stävräddning).

Tid: Kl 9.30-16.30.

Datum 2019: 2 augusti och 12 september

Pris: 1190:-/pers inkl fullt utrustad kajak och våtdräkt.

Boka

Mer från Kajak och Uteliv på Gräddö

Utbud

Kontaktinformation

Spånvägen 4
76015 Gräddö
Kontaktperson: Astrid Landgren Patterson
Telefon: 0176-40315

E-post: info@kajak-uteliv.com
Hemsida: www.kajak-uteliv.com

Prisinformation

1190 kr/pers inkl fullt utrustad kajak och våtdräkt.

Res med kollektivtrafiken

Vägbeskrivning

Från Stockholm:
Ta E18 mot Norrtälje. Fortsätt vägen mot Kapellskär. Vid skylten Gräddö sväng vänster. Fortsätt rakt fram tills du kommer till Gräddö by, åk förbi ICA och sväng höger vid marinan. Kajak&Uteliv ligger längst ut på udden i Bygdegården.

Från Uppsala:
Ta E4 söder ut mot Stockholm. Följ skyltar mot Norrtälje, vid trafikplats Brunnby sväng av E4 och kör in på väg 77. Följ nu väg 77 tills den går över i E18. Fortsätt E18 mot Kapellskär. Vid skylten Gräddö sväng vänster. Fortsätt rakt fram tills du kommer till Gräddö by, åk förbi ICA och sväng höger vid marinan. Kajak&Uteliv ligger längst ut på udden i Bygdegården.

Från Arlanda:
Ta väg 273 och fortsätt tills du kommer till väg 77. Sväng höger in på väg 77. Följ nu väg 77 tills den går över i E18. Fortsätt E18 mot Kapellskär. Vid skylten Gräddö och Räfsnäs sjöräddningsstation sväng vänster. Fortsätt rakt fram tills du kommer till Gräddö by, åk förbi ICA och sväng höger vid marinan. Kajak&Uteliv ligger längst ut på udden i Bygdegården.

Hitta hit