Visit Nyby - Bo charmigt och bekvämt i kustnära idyll nära vandringsled, 10 mil norr om Stockholm

Nyby, Söderbykarl, Väddö, Norrtälje

Charmigt och bekvämt - kustnära boende på landet som passar både stora famljer och mindre sällskap.

Här på vår lilla gård är det lugn och ro och vi är omgivna av skog och hagmark. Våra får betar i hagen och vi ligger inom gångavstånd från havet. Varva ned och njut av naturen och lokala sevärdheter eller använd oss som bas när ni utforskar Stockholm, Uppsala eller Åland.

Hyr Gamla huset med plats för 7 eller lilla Torpet med plats för 2-3 personer.

Vi erbjuder även Bed and Breakfast.

Välkommen till Visit Nyby!

Hyr Gamla huset (6-7 bäddar)
Ett trevligt, gammalt men bekvämt hus mitt ute på landet. Den stora altanen rymmer många och i trädgården på gräsmattorna runt huset finns gott om plats för lek och spel, en sandlåda och en liten gungställning. Fullt utrustat kök. WC. Dusch. Öppen spis. 

Hyr Torpet (2-3 bäddar)
Väldigt, väldigt litet, men fräscht, bekvämt och mysigt. Ligger lite undanskymt i skogen bakom vårt vagnslider med bär och svamp precis utanför stugknuten. WC/dusch, kök, kamin.

Bed and Breakfast
För dig som bara vill stanna någon enstaka natt så erbjuder vi under lågsäsong Bed & Breakfast. Då ingår lakan, handduk och enkel frukost.

Området

Här finns cykelvänliga vägar och vackra skogar med mycket bär och svamp, ovanliga och vanliga växter och djur. Närmaste badställe är i Ramviken 1,5 km (Östersjön).

Det är 7 km till Rådasjön med fin badplats speciellt lämpad för mindre barn, där finns också vindskydd och grillplats. Vandringsleden Roslagsleden passerar badplatsen och går även förbi Nyby.

Närmaste samhälle med mataffär/post, apotek, bank och restauranger är Älmsta, ca 9 km.

Det går att ta sig till Nyby med buss. Norrtäljebussen stannar precis vid vår avtagsväg (buss 645 mot Gåsvik) mitt emellan hållplatserna Norra Rörvik och Gåsviks handel. Vi befinner oss i ett så kallat ”Vinkområde” så har ingen specifik hållplats.

Vi har några cyklar i varierande skick och storlek och även en roddbåt samt flytvästar att låna ut för bad- och fiskeutflykter. På vintern kan vi skramla fram skidor eller varför inte skridskor om Bagghusfjärden frusit på ordentligt.

För golfare så finns Väddö Golfbana, ca 10 min med bil och för er som har med er egen båt och vill fiska eller bara utforska Väddö kanal eller öarna runt Bagghusfjärden och Barnens ö så finns det båtramper i närheten.

Husdjur är välkomna men vi behöver veta i förväg om ni önskar ta med djur.

Det tar ca 90 min att köra in till centrala Stockholm (ca 10 mil), till Uppsala och Arlanda är det något kortare.

Om oss

Vi är en irländsk-svensk familj som flyttade till Roslagen från Dublin, Irland en solig sommardag 2003. Vi ville prova att bo på landet efter 15 år i storstadens hektiska puls. Slumpen gjorde att vi hamnade i Nyby, en liten by med speciell atmosfär med jättetrevliga och otroligt hjälpsamma bybor.
Hela tiden fanns en gammal dröm i bakhuvudet, att kunna erbjuda ett trevligt och bekvämt boende och dela med oss av denna fantastiska roslagsskärgård till många gäster. Vi vill ge våra besökare möjlighet att uppleva skog och havsklippor, tysta kvällar vid vattnet och en chans att njuta av den oerhört vackra naturen i sin egen takt.
Vi har tre barn själva och vet att Nyby är barnvänligt. Djuren, närheten till badplatser, spännande stigar i skogen och bara stora ytor att utforska.

Kontakta oss gärna om ni har särskilda önskemål. Vi gör vårt bästa för att ni ska få en trivsam vistelse hos oss.
Varmt välkomna hälsar Maria Anderhagen och Sean Holmes

Kontaktinformation

Flottskärsvägen 43, Nyby, Söderbykarl, Väddö
Nyby, Söderbykarl, Väddö
Kontaktperson: Maria Anderhagen
Telefon: 073-5582459
Bokning: 073-5582459

E-post: info@visitnyby.se
Hemsida: www.visitnyby.se

Öppettider

Vi har öppet året om.

Prisinformation

Gamla huset

Kostar 6 600 kr/vecka under högsäsong (vecka 25-33) 14/6-16/8 2020, och 3 800 kr/vecka under resten av året.

Torpet

Kostar 2 700 kr/vecka under högsäsong (vecka 25-33)
och 2 200 kr/vecka under lågsäsong.

Bed and Breakfast kostar 400 kr/person/natt.

 

Vi har öppet året runt.

Fakta

Gamla huset har 3 sovrum, ett med en dubbelsäng, ett med två enkelsängar och ett med tre enkelsängar. I det stora vardagsrummet finns öppen spis och TV. Köket är välutrustat med diskmaskin, micro, kaffebryggare och brödrost.

Det finns ett större badrum med dusch, WC och tvättmaskin samt ett mindre med WC.

Altanen är stor med plats för många och det finns trädgårdsmöbler, en kolgrill samt diverse utespel och leksaker.

Torpet består av ett allrum med köksdel, ett litet sovrum med 2 enkelsängar samt en liten dusch/wc. I allrummet finns en bäddsoffa där en person sover bekvämt samt en liten kamin att elda i.
I köksdelen finns kyl/frys, spis/ugn, kaffebryggare, mikro och vattenkokare.

Liten uteplats och grill.

Vägbeskrivning

Torpet - Om du använder Eniro/Kartor - skriv följande adress: Flottskärsvägen 41, Väddö
Gamla huset - Om du använder Eniro/Kartor - skriv följande adress: Flottskärsvägen 47, Väddö

N 59º 55'''' 08.64"
E 018º 52'''' 33.43"

Med bil
Från Stockholm
E18 till Norrtälje.
Följ skyltar mot Grisslehamn.
Efter byn Söderbykarl kommer skylt mot Norra Råda. Ta höger här och sedan
vänster i T-korsning när du kommer till Norra Råda. Kör 150 m och ta sedan höger och följ skylt mot Nyby. Håll vänster vid Nyby 1 km-skylten fortsätt tills du ser skylten Nyby och ser en 20 km-skylt. Nu är du
framme vid vår väg. Kör in på grusvägen. Efter ca 50 meter ser du Torpet på vänster sida bakom vagnslidret. Efter ytterligare ca 100 meter finner du Gamla huset. Precis vid vägen, på vänster sida bakom syrenhäcken. Med gott om parkering på höger sida mittemot huset. Välkomna!

Från Arlanda
På Arlanda så följ skyltar mot Norrtälje. Väl i Norrtälje följer ni skyltar mot Grisslehamn. Till slut kommer ni till Söderbykarls by och kyrka. Fortsätt genom byn och följ sedan beskrivningen ovan.

Med buss
Ta buss 645 från Norrtälje. Be att chauffören släpper av er vid den blå-vita vägskylten där det står "Nyby". Det är ett sk vinkområde så inga specifika hållplatser. När du ska ta bussen från Nyby ställer du dig bara ute vid vägen och vinkar ner bussen när den kommer.
Vi ligger precis mitt emellan hållplatserna Gåsviks affär och Norra Rörvik.

Faciliteter

 • Dusch
 • Hårtork
 • Skogsmark
 • Båtuthyrning
 • Cykeluthyrning
 • Diskmaskin
 • Kokmöjligheter
 • Konferensmöjligheter
 • Kylskåp
 • Kök
 • Mikrougn
 • WiFi
 • Tvättmaskin
 • Ugn
 • Uteplats
 • WC/Toalett
 • Vandringsled
 • Året runt öppet
 • Längdskidåkning
 • VA-anslutning
 • Badstrand
 • Parkering
 • Strykbräda
 • Badplats
 • Gratis WiFi

Hitta hit