Waxholms Hotell

Vaxholm

Waxholms Hotell

Välkommen till Waxholms Hotell. En plats där Stockholms skärgård möter mysig småstad. Här kan du uppleva färgsprakande soluppgångar och romantiska stjärnklara nätter.

Sov skönt i skärgården.Hotellets vackra läge erbjuder en fantastisk utsikt över Vaxholmsfjärden och Kastellet. Du bor trivsamt i våra 42 rum, äter gott i vår restaurang och deltar i konferenser medan båtarna passerar utanför fönstret.

Waxholms Hotell är en hotell- och konferensanläggning med detaljer från förra sekelskiftet. Här finns möjlighet att anordna en skärgårdsfest för upp till 250 personer. I sex konferenslokaler finns plats för upp till 55 personer. Här kan företaget hitta balans mellan arbete och avkoppling. Waxholms Hotell har bastu, privat bar och en unik skärgårdsmiljö för ett lyckat möte, en uppiggande firmafest eller ett romantiskt bröllop. I den populära restaurangen har den hungrige många rätter att välja på.

Det hela började...

Det hela började år 1856 då stadshotellet Falks Salonger byggdes i Söderhamnen i Vaxholm. Den 5 januari 1899 förstördes hotellet i en brand, men hotellet byggdes upp på nytt 1903, då efter nya ritningar av arkitekten Erik Lallerstedt och fortfarande ser man rester efter den tidens rika jugend-ornamentik, i hotellets trappor och foajé finns bilder från den tiden.

1981 tog krögarna Åke Söderquist och Nicky Forbes över driften av hotellet och lyckades genom skicklig marknadsföring locka mängder av besökare till hotellet. 1982 sändes tv-programmet Waxholms 1:an med Bengt Bedrup direkt från Waxholms Hotell och Badholmen som gav bra publicitet och lockade besökare. Sedan dess har antalet hotellgäster ökat konstant och idag är det liv och fläkt i huset året runt.

Maten på Waxholms Hotell är känd för sin höga kvalitet sedan urminnes tider. En tradition som vi naturligtvis värnar om. Vår meny växlar med årstiderna och tillgången på råvaror.

Boka

Kontaktinformation

Waxholms Hotell
Hamngatan 2
185 21 Vaxholm
Telefon: 08-54130150

E-post: info@waxholmshotell.se
Hemsida: http://www.waxholmshotell.se

Vägbeskrivning

Med bil från Stockholm
1. Kör E18 norrut från Roslagstull ca 15 km.
2. Avfart Arninge trafikplats väg 274.
3. Kör väg 274 till Vaxholm.
4. Kör Stockholmsvägen, Kungsgatan, Parkgatan.
5. Kör vänster in på Söderhamnen i Vaxholm, kör höger in på Hamngatan där hotellet ligger.

Med buss
Buss 670 går till Vaxholm från Östra Station alternativt Danderyds Sjukhus.
Restiden är cirka 45 minuter.